Barzanji

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Barzanji utawa Perjanjen iku sejatine salawatan sing diiringi seni musik kanthi nafas Islam sing nganggo saperangkat alat tabuh sing disebut terbang utawa trebang. Ing kene, lagu-lagune dijupuk seka kitab Barzanji. Ing tanah Jawa, Barzanji iki asring dienggo ing sadengah upacara, umpamane kelairan bayi utawa ngantenan.

Kitab iki isine sejarah Nabi Muhammad SAW, kang nyakup silsilah keturunan, jaman cilik, pemudha, nganti diangkat dadi rasul. Kitab iki ngunggulake Nabi Muhammad supaya dadi tuladha kanggo sapa wae.

Kitab Barzanji dijupuk seka jeneng pujanggane, ya iku Syekh Ja'far al-Barzanji bin Husin bin Abdul Karim. Asline, kitab iki jenenge 'Iqd al-Jawahir (Kalung Berlian). Syeh Barzanji lair ing Madinah taun 1690 lan seda taun 19766. Dheweke asline keturunan seka panggonan ing Kurdistan, Barzinj.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Barzanji&oldid=987080"