Bangau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bangau
Painted stork (Mycteria leucocephala) Bundala.jpg
Bangau dicet (Mycteria leucocephala)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Ciconiiformes
Famili: Ciconiidae
Gray, 1840
Genus

Bangau yaiku manuk sing gedhe, sikil dawa, gulu dawa, kanthi tagihan sing dawa lan gagah. Dheweke kalebu kulawarga Ciconiidae, lan kalebu ordo Ciconiiformes. Bangau minangka mode komunikasi penting ing sarang. Akeh spesies sing migrasi. Umume bangau mangan kodhok, iwak, serangga, cacing lemah, manuk cilik lan mamalia cilik. Ana 19 spesies bangau sing urip ing enem genera.