Bandung Raya (1987-1997)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bandung Raya (en: Bandung Gedhe) ya iku asosiasi klub bal-balan profèsional Indonésia saka Bandung. Klub iki diyasa ing tanggal 17 Juni taun 1987. Klub iki main ana ing Galatama tekan jenengé diganti dadi Liga Indonesia Premier Division ing taun 1994, main ana ing divisi utama nganti klub iki di bubaraké ing taun 1997 Amarga kangèlan ing finansial. Klub iki banjur diyasa manèh ing  taun 2010 déning Ari D. Sutedi.

Ketua[besut | besut sumber]

  • 1987–1997: Tri Goestoro[1]
  • 2010–saiki: Ari D. Sutedi

Penampilan[besut | besut sumber]

Kompetisi Nasional[besut | besut sumber]

  • 1987–1988: tingkat angka 14 ing Galatama[2]
  • 1988–1989: tingkat angka 7 ing Galatama[3]
  • 1989–1990: tingkat angka 17 ing Galatama[4]
  • 1990–1992: tingkat angka 17 ing Galatama[5]
  • 1993–1994:tingkat angka 8 ing Grup kulon, Galatama[6]
  • 1994–1995: kwartal final ing Liga Indonesia Premier Division[7]
  • 1995–1996: Juara in Liga Indonesia Premier Division[8]
  • 1996–1997: Juara  tingkat angka 2 in Liga Indonesia Premier Division[9]

Kompetisi Bawana[besut | besut sumber]

  • 1996–1997: babak 16 ing Asian Cup Winners Cup[10]

Stadion[besut | besut sumber]

Bandung Raya main ana ing Stadion Siliwangi, sing kuat ngamot 20000 kursi. Klub iki mbagé stadion karo club lokal mungsuhé ya iku Persib Bandung.[11]

Pakurmatan[besut | besut sumber]

  • Juara Liga Indonesia Premier Division ing taun 1995–1996[8][12]
  • Juara tingkat  angka 2 Liga Indonesia Premier Division ing taun 1996–1997[9][12]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. pt. kompas cyber médhia. "Pemilik Nama Malah Kebingungan – KOMPAS.com" (ing basa Indonesian). Nasional.kompas.com. Dijupuk 16 May 2012. 
  2. "Indonesia 1987/88". Rsssf.com. 8 September 2010. Dijupuk 13 May 2012. 
  3. "Indonesia 1988/89". Rsssf.com. 8 January 2006. Dijupuk 13 May 2012. 
  4. "Indonesia 1989/90". Rsssf.com. 8 September 2010. Dijupuk 13 May 2012. 
  5. "Indonesia 1991/92". Rsssf.com. Dijupuk 13 May 2012. 
  6. "Indonesia 1993/94". Rsssf.com. 8 September 2010. Dijupuk 13 May 2012. 
  7. "Indonesia 1994/95". Rsssf.com. 11 December 2009. Dijupuk 29 May 2012. 
  8. a b "Indonesia 1995/96". Rsssf.com. Dijupuk 29 May 2012. 
  9. a b "Indonesia 1996/97". Rsssf.com. 21 December 2005. Dijupuk 29 May 2012. 
  10. "Asian Club Competitions 1996/97". Rsssf.com. 30 July 2004. Dijupuk 29 May 2012. 
  11. "Menunggu Kembalinya Hegemoni Sepak Bola Bandung" (ing basa Indonesian). metropolitan.inilah.com. Dijupuk 13 May 2012. 
  12. a b "Indonesia – List of (Semi-)Professional Champions". Rsssf.com. 20 October 2011. Dijupuk 13 May 2012.