Baldwin Spencer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Baldwin Spencer
Baldwin Spencer.jpg
Mahamantri Antigua dan Barbuda
Linggih
24 Maret 2004 – Sapunika
RatuElizabeth II
Gubernur JéndralLouise Lake-Tack
Kang sadurungéLester Bird
Kang sawiséSaweg Njabat
Rerincèn dhiri
Lair8 Oktober 1948 (umur 72)
Parté pulitikParté Progresif Serikat
SisihanJacklyn Spencer
AgamaMoravian

Winston Baldwin Spencer (lair 8 Oktober 1948; umur 72 taun) inggih punika Mahamantri saking Antigua lan Barbuda. Piyambakipun sampun njabat Mahamantri wiwit tanggal 24 Maret 2004 nalika parténipun, wonten ing Parté Progresif Serikat (UPP),[1] ingkang sampun mimpin minangka parté oposisi sawatawis wekdal, menangaken Pemilihan Umum Antigua lan Barbuda, 2004 (pemilu parlemèn). Piyambakipun ugi sampun njabat Mantri Luar Negeri wiwit tanggal 6 Januari 2005.

Pamimpin Oposisi[besut | besut sumber]

Karier Baldwin Spencer kawiwitan minangka tenaga makarya. Antawis seprapat abad, piambakipun minangka satunggaling pamimpin buruh ingkang misuwur wonten ing Serikat Pekerja Antigua lan Barbuda. Spencer kapisanan kalipih wonten ing Parlemèn rikala taun 1989 minangka anggota parlemèn kanggé konstituensi Pedésaan Barat St John's.

Wonten ing taun 1992, Baldwin Spencer nindakaken peran integral wonten ing pembentukan Serikat Parté Progresif. Sadèrèngipun njabat minangka pemimpin kaliyan Parté Serikat Dhémokrat Nasional lann mimpin pertemuan kolaboratif kaliyan Gerakan Pembebasan Antigua Karibia ingkang njalari pembentukan Parté Serikat Progresif. Sasampunipun pembentukan parté, Spencer minggah kalungguhan minangka pemimpin pulitik parté lan Pemimpin Oposisi ing Parlemèn.

Minangka Pamimpin Oposisi, Baldwin Spencer ngorganisir dhémonstrasi publik lan nindakaken mogok dhahar saperlu advokasi reformasi pemilu, lan sasampunipun pemilu 1999 kathah kritikan ingkang katujokaken dhateng piyambakipun. Advokasinipun njalari pembentukan sawijining Komisi Pemilihan independen saperlu ngawasi pemilihan ing Antigua lan Barbuda. Piyambakipun ugi mimpin perjuangan kanggé mesthikaken oposisi ingkang gadhah aksès dhateng médhia kagunganipun nagara, kados ta stasiun télévisi, Antigua Broadcasting Service (ABS). Kanggè bab punika, piyambakipun ngajukaken sinerat lan mendhet Pamarèntah Manuk dhateng pangadilan kanthi alesan bilih, wonten ing masarakat dhémokratis, warga nagara gadhah hak saperlu midhangetaken perspektif pulitik ingkang lawanan tumrap gelombang udara pamarèntah.

Mahamantri[besut | besut sumber]

Wonten ing taun 2004, Baldwin Spencer mimpin Parté Serikat Progresif kanggé kamenangan telak wonten ing pemilihan umum. Piyambakipun ngasoraken Lester Burung ALP, ingkang sampun marèntah Antigua lan Barbuda sadanguning 28 taun sadèrèngipun, Wonten ing pamaréntahan, piyambakipun pindhah kanggé netepaken trio reformasi pamaréntahan ingkang saé: sawijining sekolah program tetedhan nasional, minggahaken upah minimum lan mbayar sadaya punggawa nagari sipil.

Wonten ing donya internasional, Baldwin Spencer dipunkenal minangka satunggaling diplomat ingkang trampil mbiyantu lan nagaranipun nganggep kapemimpinan Kelompok 77 wonten ing taun 2008. Satunggaling bukti katrampilan diplomatikipun, Mahamantri Spencer pikantuk urutan paling inggil Pasisir Gading, Komandan Orde Nasional. Piyambakipun ugi dipunakoni déning Perserikatan Bangsa-Bangsa saking kepemimpinanipun, pikantuk Millenium Development Goals Achievement Award minangka pangakn kanggé karyanipun majengaken jalaran pembangunan internasional.[2]

Para UPP menangkan Pemilihan Umum Antigua lan Barbuda, 2009, kanthi mayoritas mandahipun 9 saking 17 kursi. Spencer piyambak ngasoraken kandidat ALP Gail Kristen wonten ing konstituensi Pedésaan Barat John St, pikantuk 2.259 suwanten kalawan 1.753 kanggé Kristen. Spencer mngendika, wonten ing kesempatan punika bilih piyambakipun badhé "boten dados bisnis kados biyasa" lan piyambakipun langsung dipunlantik kanggé istilah sanès minangka Mahamantri nalika pangetangan swanten pungkasan.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]