Baintha Brakk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Baintha Brakk
The Ogre
The Ogre I and II and the Ogres thumb (225912483).jpg
Latok Peaks and the Ogres thumb
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi7,285 m (23,901 ft) 
Ranked 87th
Prominèn1,891 m (6,204 ft) [1]
PratélanUltra
Géografi
Baintha Brakk kapernah ing Pakistan
Baintha Brakk
Baintha Brakk
Pakistan
LocationGilgit-Baltistan, Pakistan[2]
State/ProvincePK
Parent rangePanmah Muztagh, Karakoram
Panjatan
Panjatan pisananJuly 13, 1977 by Doug Scott and Chris Bonington
Rute gampang dhéwésnow/ice climb

Baintha Brakk inggih punika gunung ingkang inggilipun 7.285 mèter utawi 23.901 kaki. Gunung punika papanipun manggèn wonten ing Muztaqh Panmah, Pakistan. gunung punika minangka subrange saking Karakoram. Gunung Baintha Brakk dadaos gunung ingkang misuwur wonten ing donya amargi rutenipun angèl dipunminggahi. Kajawi punika perkawisan sanèsipun babagan beruang ingkang nembé ngelih ingkang saged nrisak camp-camp.[3]

Paminggahan[besut | besut sumber]

Gunung punika dipunminggahi kaping pisan nalika taun 1977. Salajengipun nembé dipunminggahi malih nalika taun 2004.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Karakoram ultra-prominent peaks". peaklist.org. Dibukak ing 2013-07-27.
  2. This region is disputed, and is claimed by India to be an integral part of the Indian state of Jammu and Kashmir.
  3. a b [1](dipunundhuh tanggal 11 Oktober 2012)