Baengnyeongdo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Baengnyeongdo
Jeneng Koréa
Hangul 백령도
Hanja 白翎島
Alihaksara sing Disampurnakaké Baengnyeongdo
McCune–Reischauer Paengnyŏngdo

Pulo Baengnyeong (kadang kala dipunéja Baekryeong; pangucap cara Koréa: [pɛŋnjʌŋ-do]) inggih punika satunggaling pulo ingkang sedawanipun 45.8-square-kilometre (17.7 sq mi), 8.45 kilometres (5.25 mi) lan wiyaripun 12.56 kilometres (7.80 mi) wonten ing County Ongjin, Incheon, Korea Kidul, ing celak Garis Wates Lor.[1] Adhedhasar Persetujuan Gencatan Senjata Korea 1953 ingkang mungkasi Perang Korea, gangsal pulo kalebet Baengnyeong punika panggah badhé dipunkuwasani déning Koréa Kidul.[2] Wiwit saking punika, pulo punika dados demarkasi maritim antawisipun Korea Lor lan Koréa Kidul wonten ing Segara Kuning. Pulo punika gadhah cacahing padunung kirang langkung 4.329 jiwa.[3]

Tegesipun nama saking pulo punika ya iku "pulo swiwi putih", amargi pulo punika mirip kaliyan peksi (manuk) Ibis ingkang tembé mabur kaliyan swiwinipun.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Yŏnʼguwŏn, Hanʼguk Kukpang (1999). "Defense white paper". Ministry of National Defense, Republic of Korea. 
  2. ^ Armistice Agreement, paragraph 13(b). "Text of the Korean War Armistice Agreement". FindLaw. 1953-07-27. Dijupuk 2018-01-15. 
  3. ^ "Baengnyeong-do", Galbijim
  4. ^ "네이버 :: 백과사전". 네이버. Dijupuk 2018-01-15. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 37°58′N 124°39′E / 37.967°N 124.650°E / 37.967; 124.650