Baengnyeongdo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Baengnyeongdo
Jeneng Koréa
Hangul백령도
Hanja白翎島
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaBaengnyeongdo
McCune–ReischauerPaengnyŏngdo

Pulo Baengnyeong (kadang kala dipunéja Baekryeong; pangucap cara Koréa: [pɛŋnjʌŋ-do]) inggih punika satunggaling pulo ingkang sedawanipun 45.8-square-kilometre (17.7 sq mi), 8.45 kilometres (5.25 mi) lan wiyaripun 12.56 kilometres (7.80 mi) wonten ing County Ongjin, Incheon, Korea Kidul, ing celak Garis Wates Lor.[1] Adhedhasar Persetujuan Gencatan Senjata Korea 1953 ingkang mungkasi Perang Korea, gangsal pulo kalebet Baengnyeong punika panggah badhé dipunkuwasani déning Koréa Kidul.[2] Wiwit saking punika, pulo punika dados demarkasi maritim antawisipun Korea Lor lan Koréa Kidul wonten ing Segara Kuning. Pulo punika gadhah cacahing padunung kirang langkung 4.329 jiwa.[3]

Tegesipun nama saking pulo punika ya iku "pulo swiwi putih", amargi pulo punika mirip kaliyan peksi (manuk) Ibis ingkang tembé mabur kaliyan swiwinipun.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Yŏnʼguwŏn, Hanʼguk Kukpang (1999). "Defense white paper". Ministry of National Defense, Republic of Korea. Cite journal requires |journal= (pitulung)
  2. Armistice Agreement, paragraph 13(b). "Text of the Korean War Armistice Agreement". FindLaw. 1953-07-27. Dibukak ing 2018-01-15.
  3. "Baengnyeong-do", Galbijim
  4. "네이버 :: 백과사전". 네이버. Dibukak ing 2018-01-15.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 37°58′N 124°39′E / 37.967°N 124.650°E / 37.967; 124.650