Badan Pengawasan Keuangan lan Pembangunan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia

Badan Pengawasan Keuangan dan Pembangunan, utawi ingkang asring dipuncekak BPKP, inggih punika salh satunggaling Lembaga pamaréntah nonkementerian Indonésia ingkang nindakaken tugas pamaréntahan ing babagan ngawasi kauangan lan pembangunan ingkang wujud Audit, Konsultasi, Asistensi, Evaluasi, mbrastha KKN saha pendhidhikan lan pelatihan pengawasan kados ingkang sampun kaserat wonten ing peraturan ingkang sampun dipuntemtokaken.[1] Asiling pengawasan kauangan lan pembangunan dipunlaporaken dhateng Présidhèn minang kepala pamaréntahan dados bahan pertimbangan kanggé netepaken kawicaksanan- kawicaksanan kanggé nindakaken pamaréntahan lan netepi kuwajiban bab akuntabilitasipun. Asiling pengawasan BPKP ugi dipunbetahaken déning para pejabat pamaréntahan sanèsipun kalebet pamaréntah provinsi lan kabupatèn/kutha kanggé nggayuh lan ningkataken kinerja instansi ingkang dipunpandhegani.

Dhasar Hukum[besut | besut sumber]

Kangge nindakaken tugasipun, BPKP namung dipunsengkuyung kanthi wontenipun peraturan présidhèn non Undhang- undhang, inggih punika:

  1. Dudutan Présidhèn RI No.103 Taun 2001 ngengingi Kedudukan, Tugas Fungsi, Kewenangan, Susunan Organisasi lan Tata Kerja Lembaga Pamaréntah Non Departemen ingkang sampun kaping pungkasan dipunewahi kanthi wontenipun Peraturan Présidhèn Republik Indonesia Nomor 64 Taun 2005
  2. Peraturan Pamaréntah No. 60 Taun 2008 ngengingi Sistem Pengendalian Internal Pamaréntah
  3. Instruksi Présidhèn No.4 Taun 2011 tanggal 17 Fèbruari 2011 ngengingi Percepatan Peningkatan Kualitas Akuntabilitas Keuangan Nagara

Kepala[besut | besut sumber]

Kepala BPKP ingkang sampun naté dados Kepala BPKP inggih punika:

No. Nama Dari Sampai
1. Drs. Gandhi 1983 1993
2. Drs. Soedarjono 1994 1999
3. Drs. Arie Soelendro 2000 2006
4. Drs. Didi Widayadi, M.B.A. 2006 2009
5. Prof. Mardiasmo 2010

Struktur Organisasi[besut | besut sumber]

Adhedhasar Dudutan Kepala BPKP Nomor: KEP-06.00.00-080/K/2001 ngengingi Organisasi lan Tata Kerja BPKP, mila BPKP gadhah struktur organisasi ingkang kapérang dados:[2]

  1. Kepala;
  2. Sekretariat Utama;
  3. Deputi Pengawasan Instansi Pamaréntah Babagan Perekonomian;
  4. Deputi Pengawasan Instansi Pamaréntah Babagan Pulitik, Sosial, dan Keamanan;
  5. Deputi Pengawasan Penyelenggaraan Keuangan Laladan;
  6. Deputi Akuntan Nagara;
  7. Deputi Investigasi;
  8. Inspektorat;
  9. Pusat Pendidikan dan Pelatihan Pengawasan;
  10. Pusat Penelitian dan Pengembangan Pengawasan;
  11. Pusat Informasi Pengawasan;
  12. Pusat Pembinaan Jabatan Fungsional Auditor

Kajawi punika, BPKP ugi gadhah kantor perwakilan ingkang kasebar wonten ing 25 Provinsi ing sedaya laladan Indonésia inggih punika:

1. Perwakilan BPKP Prov. Nangroe Acèh Darussalam 14. Perwakilan BPKP Prov. Jawa Timur
2. Perwakilan BPKP Prov. Sumatera Utara 15. Perwakilan BPKP Prov. Kalimantan Barat
3. Perwakilan BPKP Prov. Sumatera Barat 16. Perwakilan BPKP Prov. Kalimantan Timur
4. Perwakilan BPKP Prov. Riau 17. Perwakilan BPKP Prov. Kalimantan Selatan
5. Perwakilan BPKP Prov. Jambi 18. Perwakilan BPKP Prov. Bali
6. Perwakilan BPKP Prov. Sumatera Selatan 19. Perwakilan BPKP Prov. Nusa Tenggara Wétan
7. Perwakilan BPKP Prov. Bengkulu 20. Perwakilan BPKP Prov. Sulawesi Selatan
8. Perwakilan BPKP Prov. Lampung 21. Perwakilan BPKP Prov. Sulawesi Tengah
9. Perwakilan BPKP Prov. DKI Jakarta 22. Perwakilan BPKP Prov. Sulawesi Utara
10. Perwakilan BPKP Prov. Banten 23. Perwakilan BPKP Prov. Sulawesi Tenggara
11. Perwakilan BPKP Prov. Jawa Barat 24. Perwakilan BPKP Prov. Maluku
12. Perwakilan BPKP Prov. Jawa Tengah 25. Perwakilan BPKP Prov. Papua
13. Perwakilan BPKP Prov. DI Yogyakarta

Saha gadhah 8 Kantor Perwakilan Madya

  1. Perwakilan BPKP Prov. Kapuloan Riau
  2. Perwakilan BPKP Prov. Kapuloan Bangka Belitung
  3. Perwakilan BPKP Prov. Kalimantan Tengah
  4. Perwakilan BPKP Prov. Nusa Tenggara Barat
  5. Perwakilan BPKP Prov. Gorontalo
  6. Perwakilan BPKP Prov. Sulawesi Barat
  7. Perwakilan BPKP Prov. Maluku Utara
  8. Perwakilan BPKP Prov. Papua Barat

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Tugas dan Fungsi (dipunundhuh tanggal 2 Pebruari 2013)
  2. Struktur Organisasi (dipunundhuh tanggal 2 Pebruari 2013)