Badan Penelitian dan Pengembangan Kamentrian Pertahanan Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
balitbang kemhan

Badan Penelitian dan Pengembangan Kamentrian Pertahanan Indonesia utawi ingkang asring dipuncekak Balitbang Kemhan inggih punika unit eselon I ingkang mapan wonten ing sak ngandhaping kamentrian pertahanan.[1] Balitbang Kemhan gadhah tugas kanggé ngawontenaken panaliten, pengkajian saha pengembangan strategi lan sistem pertanahan, sumber daya manungsa, kaprigelan saha pandayagunaan indhustri nasional saha panguwasan lan panerapan Iptek kanggé pertahanan nagara.[2] Déné fungsi Balitbang Kamentrian Pertahanan inggih punika:

  1. Panaliten, pengkajian saha pangrembakaning strategi lan sistem pertahanan saha pendayagunaan sumber daya nasional kanggé pertahanan nagara
  2. Panaliten, pengkajian, lan pangrembakaning sumber daya manungsa (SDM) kanggé kupiya ningkataken kemampuan SDM kanggé pertahanan nagara
  3. Panaliten, pengkajian, lan pangrembakaning indhustri nasional kanggé ndhukung pertahanan nagara kanggé nggayuh raos mandhiri kanggé nyamektakakn piranti pertahanan
  4. Panaliten, pengkajian lan pangrembakaning ngèlmu kawruh lan teknologi (Iptek) pertahanan, kanggé ngoptimalaken pendayagunaan sumber daya nasional kanggé pertahanan nagara
  5. Kangge ngoordinasi lan ngelola administrasi departemen pertahanan kanggé fora nasional lan internasional babagan Iptek
  6. Paring bimbingan, perijinan lan supervisi kados babagan tugas piyambak - piyambak
  7. Kangge ngoordinasi staf panyengkuyung teknis, administrasi lan rumah tangga Badan
  8. Kangge ngawasi, ngendhalikaken lan nindakaken kegiyatan kados lingkup tugasipun adhedhasar peraturan perudhang - undhangan ingkang sampun dipuntemtokaken.

visi lan Misi[besut | besut sumber]

===Visi[3] "Mujudaken pertahanan nagara ingkang tangguh."

Misi[besut | besut sumber]

njagi kedaulatan lan Kautuhanipun wewengkon NKRI saha kaslametanipun bangsa

Strategi Ageng[besut | besut sumber]

  1. Nguayakaken kanthi tumemen wewengkon kanggé ngadhepi anceman
  2. Nerapaken manajem pertahanan ingkang sampun kaintegrasi
  3. Ningkataken kualitas personel Kemhan TNI
  4. Mujudaken tèknologi pertahanan ingkang paling mutakhir
  5. Mantepaken kamanunggalan TN saha rakyat kanggé bela nagara

Struktur Organisasi[besut | besut sumber]

Balitbang Kemhan kapérang dados:

  • Sekretariat Badan
    • Pérangan program dan lapangan
      • Sub pérangan program kerja lan anggaran
      • Sub pérangan organisasi lan ketataleksanaan
      • Sub pérangan evaluasi lan laporan
    • Pérangan data lan informasi
      • Sub pérangan pengolahan data
      • Sub pérangan penyajian informasi
      • Sub pérangan pemeliharaan jaringan
    • Pérangan koordinasi penelitan dan pengembangan
      • Sub pérangan fora
      • Sub pérangan sumber daya manungsa peneliti
    • Pérangan umum
      • Sub pérangan kepegawaian
      • Sub pérangan tata usaha
      • Sub pérangan rumah tangga
    • Kelompok kalungguhan fungsional
  • Puslitbang Stategi Pertahanan
    • Sub pérangan tata usaha
    • Babagan lingkungan strategi
      • Sub babagan dalam nagari
      • Sub babagan luar nagari
    • Babagan dhoktrin, sistem dan metode
      • Sub babagan dhoktrin
      • Sub babagan sistem lan metode
    • Babagan wewengkon nagara
      • Sub babagan medan pertahanan
      • Sub babagan tata ruang
    • Kelompok kalungguhan fungsional
  • Puslitbang Sumber Daya Pertahanan
    • Sub pérangan tata usaha
    • Babagan sumber daya manungsa
      • sub babagan komponèn utama
      • Sub babagan komponèn cadangan dan pendukung
    • Babagan sumber daya alam dan buatan
      • Sub babagan sumber daya alam
      • Sub babagan sumber daya buatan
    • Babagan Sarana dan prasarana
      • Sub babagan sarana dan prasarana militèr
      • Sub babagan sarana dan prasarana non militèr
    • kelompok kalungguhan fungsional
  • Puslitbang Ilmu Pengetahuan dan Teknologi Pertahanan
  • Puslitbang Piranti Peralatan Pertahanan

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Situs web resmi Kementerian Pertahanan (dipunundhuh tanggal 30 Januari 2013)
  2. ^ Tugas pokok Balitbang Kemhan (dipunundhuh tanggal 30 Januari 2013)
  3. ^ ===[1] Visi & Misi(dipunundhuh tanggal 30 Januari 2013)