Babad Bulèlèng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Babad Bulèlèng iku sawijining babad sing nyaritakaké mula bukané krajan Bulèlèng déning Panji Sakti.[1]. Babad iki ditulis nganggo langgam kaya déné pupuh ing kakawin basa Kawi dicampur nganggo basa tengahan kanthi guru sastra lan guru wilangan sing kukuh.[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

<references>


  1. Balinese Worlds, Fredrik Barth, The University of Chicago Press, 1993
  2. Babad Buleleng: a Balinese dynastic genealogy, Peter John Worsley, Smits, 1972