Menyang kontèn

Bèbèk wadi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Confit de canard saka Café du Marché, ing Paris

Bebek confit (basa Prancis: confit de canard [kɔ̃.fi d(ə) ka.naʁ] ) yaiku panganan Prancis sing digawe karo bebek kabeh. Ing Gascony, miturut kulawarga sing nglestantekake tradhisi bebek confit, kabeh potongan bebek digunakake kanggo ngasilake panganan. Saben bagean bisa duwe tujuan khusus kanggo masak tradisional, gulu digunakake contone ing sup sing menehi semangat, garbure. Bebek confit dianggep minangka salah sawijining masakan Prancis sing paling apik.

Persiyapan tradisional[besut | besut sumber]

Nalika digawe ing saindenging Prancis, iki katon minangka spesialisasi ing Gascony . Konfiks disiapake sajrone proses pengawetan sing umure wis pirang-pirang abad, sing kalebu uyah kanggo ngobati potongan daging (umume angsa, bebek, utawa daging babi) banjur masak ing lemak dhewe. [1]Kanggo nyiyapake confit, daging digosok nganggo uyah, bawang putih, lan kadang-kadang jamu kayata thyme, banjur ditutup lan digawe adhem nganti 36 jam. Daging sing ngobati uyah minangka bahan pengawet.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Times-Picayune, Ann Maloney NOLA com | The. "How to make duck confit: A simple, if time-consuming dish". NOLA.com (ing basa Inggris Amérika Sarékat). Dibukak ing 2018-12-07.