Asrama Hogwarts

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Coat of arms Hogwart with motto.svg

Asrama Hogwarts inggih punika asrama ingkang dipunginaakèn para murid ing sekolah sihir Hogwarts dados panggènan urip ngantos sinau ing Hogwarts, pembagian asrama punika adhedhasar seleksi ingkang dipunlampahi déning topi seleksi. Ing seri Harry Potter, Sekolah Sihir Hogwarts kapérang dados sèkawan asrama, saben-saben ngginaakèn asma kulawarga pendirinya Godric Gryffindor, Salazar Slytherin, Rowena Ravenclaw lan Helga Hufflepuff. Asrama-asrama mau saling bersaing punika bersekolah, kaliyan nambah utawi ngirangi angka saking pinten-pinten prakawis, kanggé pikolèh Piala Asrama. saben tim gadhah Quidditch piyambak ingkang bersaing ingkang mrèbutkan Piala Quidditch. Kompetisi lan rivalitas ingkang asring kèdadosan (lan ingkang paling seru) antawisipun Asrama Gryffindor lan Slytherin, manawi ing cenderung manawi salebeting cariyos garah ing permusuhan. Asrama ing Hogwarts punika pangenan urip lan sinau kanggé saben murid.

Gryffindor[besut | besut sumber]

Hogwarts Gryffindor colors.svg

Asrama Gryffindor inggih punika salah satunggaling asma asrama fiktif ing serial Harry Potter karya J. K. Rowling. Asrama Gryffindor wonten ing salebeting Sekolah Sihir Hogwarts.Binatang Identitas Asrama Gryffindor inggih punika singa.Merah lan emas inggih punika warni kebanggaan Gryffindor. Asma punika dipunpendhet saking salah satunggaling pendiri sekolah mau, Godric Gryffindor. Piyambakipun inggih punika salah satunggaling penyihir ingkang ageng ing masanipun. Gryffindor hidup kinten-kinten sewu taun ingkang kapungkur kaliyan Rowena Ravenclaw, Helga Hufflepuff, lan Salazar Slytherin. Peninggalan Gryffindor ingkang wonten ing wanci punika inggih punika topi seleksi ingkang kapenggker ya iku gadahanipun lan pedang bertahtakan permata lan dipunukir kaliyan namanipun ingkang sapunika dipunsimpen ing kantor Profesor Albus Dumbledore. Murid-murid ingkang tinggal ing asrama Gryffindor dipungambaraken dados tiyang-tiyang ingkang gagah berani, gadhah sipat ksatria, lan boten tepang ajrih, manawi ngantos ing titik agresivitas lan kecerobohan[1]. Kathah Auror, ékan elit pemburu lan penangkap penyihir cemeng Kementerian Sihir punika alumni Gryffindor (termasuk Harry dan Ron). Sanèsipun Harry Potter piyanbak, kanca-kanca saenipun ugi manggèn ing Gryffindor. Konco-kanca sekamar Harry Potter ing Gryffindor antawisipun: Ron Weasley, Seamus Finnigan, Neville Longbottom, lan Dean Thomas. kanca perek Harry, Hermione Granger, sarta kekasih, Ginny Weasley, ugi manggèn ing Gryffindor. Saudara Ron ingkang sanèsipun ugi rumiyen manggèn ing Gryffindor. Lajeng, mayoritas anggota Laskar Dumbledore lan Orde Phoenix ugi saking Gryffindor.

Boten sadaya penyihir saking Gryffindor gadhah kualitas kados ta layakipun Gryffindor. Dados tuladha, Peter Pettigrew tergolong lemah lan penakut lan cenderung "langkung gadhah sisih ingkang menang (winning side)", ngantos wantun mgkhianati kanca-konconipun piyambak (terutama James Potter)

Pratélan penyihir saking Gryffindor[besut | besut sumber]

Hufflepuff[besut | besut sumber]

Hogwarts Hufflepuff colors.svg

Hufflepuff, dipunyasa déning Helga Hufflepuff, menilai makarya keras, kesabaran, kesetiaan, dedikasi, toleransi, lan keadilan punika ing inggil sadayanipun[2]. Binatang identitas asrama inggih punika badger lan kenari kaliyan kuning lan ireng dados warni kebangganipun. The Fat Friar inggih punika hantu penjaga asrama. Miturut Rowling, Hufflepuff berkesuaian kaliyan elemen tanah, ing pundhi asrama panggènipun punika berlokasi ing ruangan bawah tanah, pangenanipun ing cerak dapur Hogwarts.[3].

Cathetan suku[besut | besut sumber]