Aspidimorpha miliaris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aspidimorpha miliaris
Aspidomorpha miliaris - oviposition.jpg
Aspidimorpha miliaris
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Coleoptera
Famili: Chrysomelidae
Subfamili: Cassidinae
Génus: Aspidimorpha
Spésies: A. miliaris
Jeneng binomial
Aspidimorpha miliaris
(Fabricius, 1775)

Aspidimorpha miliaris ya iku salah siji spésiès kumbang kang kalebu kulawarga Chrysomelidae. Jeneng génus asring salah diéja "Aspidomorpha" amarga owahan éjaan kang kurang pener nalika taun 1848.

Wedharan[besut | besut sumber]

spésiès iki dawané udakara 15mm. Larvané lumrahé nggrombol ana ing tetuwuhan kekangkungan, mligi ing krangkungan lan bisa bebayani tumrapé tuwuhan.[1]

Aspidimorpha miliaris asring nggrombol bebarengan karo spésiès liya saka génus Aspidimorpha. Awaké bisa dicirèni saka geger kang warna putih buthek, tutul-tutul ireng ing suwiwiné, lan garis jingga ing antarané suwiwi kiwa-tengen.

Sebaran[besut | besut sumber]

Aspidimorpha miliaris asring tinemu ing Asia Kidul Wétan lan India[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Oudhia, P. and Ganguli, J. (1999). Outbreak of Tortoise beetle Aspidomorpha miliaris F. (Coleoptera; Chrysomelidae) in Chhattisgarh plains. Insect Environment 5(3): 110-111.
  2. "South East Asian Beetles". South East Asian Beetles.