Ashley Williams

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ashley Williams
AUT vs. WAL 2016-10-06 (128).jpg
Williams ing Timnas Wales 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Ashley Errol Williams[1]
Tanggal lair (1984-08-23) 23 Agustus 1984 (umur 34)[2]
Papan lair Wolverhampton, Ingris
Dhuwur 6 ft 0 in (1.83 m)[3]
Posisi main Centre-back
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 5
Karir nom
Tamworth
West Bromwich Albion
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2001–2003 Hednesford Town 46 (0)
2003–2008 Stockport County 162 (3)
2008Swansea City (silihan) 3 (0)
2008–2016 Swansea City 319 (14)
2016– Everton 54 (2)
Tim nasional
2008– Wales 76 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:13, 1 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23:15, 10 November 2017 (UTC)

Ashley Errol Williams (lair 23 Agustus 1984) ya iku pemain bal-balan profésional kang main minangka pemain pertahanan kanggo klub bal-balan Everton F.C. lan minangka kaptèn timnas Wales. Dhèwèké main mligi minangka bèg tengah.[4]

Sawisé metu saka West Bromwich Albion minangka pemain kang ésih enom, dhèwèké main kanggo tim non-liga Hednesford Town sadurungé nyedhak profésional ing Stockport County taun 2003, banjur dadi kaptèn. Ing wulan Maret 2008, dhèwèké disilihaké menyang Swansea City, lan sawisé mbantu dhèwèké menang League One, mlebu kanggo rékor klub £ 400.000. Dhèwèké nglakoni 352 penampilan kanggo Swans, kanthi mencetak 14 gol. Dhèwèké ditulung ing promosi kanggo Liga Premier lan kamenangan ing Final Piala Liga 2013. Ing wulan Agustus 2016, dhèwèké mlebu kontrak telung taun karo klub Liga Primer.[5]

Lair ing Inggris, Williams mèlu kualifikasi kanggo Wales amarga trah katurunan saka mbah kakung ibuné. Dhèwèké miwiti debut kanggo dhèwèké ing Maret 2008 lan wis éntuk luwih saka 70 pertandhingan. Dhèwèké kapten tim ing UEFA Euro 2016 ing ngendi The Dragons mlebu ing semifinal, kalah 2-0 mungsuh Portugal kang dadi pemenang.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Edinburgh: Mainstream Publishing. k. 437. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. "Ashley Williams". Premier League. Dijupuk 30 January 2018. 
  3. "Ashley Williams". Premier League. Dijupuk 19 August 2017. 
  4. Ashley Williams(dipunundhuh tanggal 30 Januari 2018)
  5. Ashley Williams(dipunundhuh tanggal 30 Januari 2018)