Asen Balikci

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Asen Balikci ya iku ahli antropologi saka Istanbul, Turki kalairan taun 1929[1]. Pandhidhikané Balikci ya iku saka Université de Genève taun 1952 lan Columbia University taun 1962. Balikci olèh gelar Ph.D. saka universitas mau. Balikci uga ngayahi panalitèn lapangan ing wewengkon Yukon (1961), Afghanistan (1973-1976), Sibèri (1989-1891), lan Pomak, Bulgari (1994-1995). Tulisan-tulisan Balikci kang wis diterbitké antarané The Netsilik Eskimo (1970) lan The Sons of Hadji Omar (1983)[1][2]. Ing akèh panlitian lapangané, dhèwèké sering gawé filem ètnografi, kaya ta bab ékologi menungsa ing Artik, Kanada, Siberia, Afghanistan[3]. Bab kasebat uga ngenani hubungan inter ètnik lan budaya kamiskinan ing pasca-sosialis Bulgaria. Balikci uga karenan ing bab globalisasi lan simbolis géografis ing kauripan lokal ing Turki. Amarga cara nliti mawa filem ètnografi mau, Balikci dadi prodhuser filem-filem ètnografi lan pendhidhik[3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Amit, Vered, (ed.) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 36. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. ^ "Asen Balikci". IMDb. Dijupuk 2017-11-10. 
  3. ^ a b "Asen Balikci". Documentary Educational Resources. Dijupuk 2017-11-10.