Asen Balikci

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Asen Balikci ya iku ahli antropologi saka Istanbul, Turki kalahiran taun 1929[1]. Pendhidhikané Balikci saka Université de Genève taun 1952 lan Columbia University taun 1962. Balikci oléh gelar Ph.D. saka universitas mau. Panlitian lapangan naté ing wewengkon Yukon (1961), Afghanistan (1973-1976), Sibèri (1989-1891), lan Pomak, Bulgari (1994-1995). Tulisan-tulisan Balikci kang wis diterbitké antarané The Netsilik Eskimo (1970) lan The Sons of Hadji Omar (1983)[1][2]. Ing akéh panlitian lapangané, dhéwéké sering gawé film ètnografi, kayata bab ekologi menusa ing Arktik, Kanada, Siberia, Afghanistan[3]. Uga ngenani hubungan interètnik lan budaya kemiskinan ing pasca-sosialis Bulgaria. Balikci uga karenan ing bab globalisasi lan simbolis géografis ing kahuripan lokal ing Turki. Amarga cara nliti mawa film ètnografi mau, Balikci dadi produser film-film ètnografi lan pendhidhik[3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Amit, Vered, (ed.) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 36. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. ^ "Asen Balikci". IMDb. Dijupuk 2017-11-10. 
  3. ^ a b "Asen Balikci". Documentary Educational Resources. Dijupuk 2017-11-10.