Aryono Kadaryono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Aryono Kadaryono Lahir ing Jepara 24 Januari 1952. Sak wise tamat SPG Negeri Kudus dhèwèké diangkat dadi guru SD Gebog Kabupaten Kudus. Dhèwèké mulai nulis kawit tahun 1974. Karya - karyane yaiku rupa puisi, cerkak, dan esai akeh diamot ing Dharma Kandha, Dharma Yata, Panjebar Semangat, Jaya Baya, Kumandhang, Mekar Sari, Djaka Lodang, Parikesit lan Pustaka Candra. Sakliyane nulis basa Jawa Aryono KAdarsono ugo nulis ing basa Indonésia. Naskah drama "Pangurbanan"dadi juara I lomba panulisan naskah drama basa Jawa kang diselengaraaké Pusat Kesenian Jawa Tengah (PJKT) Surakarta (1980). Sakliyane iku, dhèwèké wis nerbitaké buku cerita Pak Pincang. Sebagian geguritan Aryono KArdono wis diantologi sakjroning Lintang - Lintang Abyor (1988) suntingan Susatyo Darnawi. Geguritan assesirah Ombak I,II, III, ( diamot ing Djaka Lodang , No. 47 Tahun IX, 26 September 1981) kèlèbu Buku Antologi Puisi Jawa Modern 1940 - 1980 ( Sinar Wijaya , Surabaya, 1984) suntingan Suripan Sadi Hutomo.