Arya Sangka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Arya Sangka utawi Wratsangka utawi Sangka, wonten salebeting wiracarita Mahabharata minangka putra saking Raja Wirata (Prabu Matsyapati)-raja Karajan Wirata. Arya Sangka inggih punika saduluripun Arya Seta, Utara kaliyan Utari. Wonten ing salebeting paringgitan Jawa, Arya Sangka manggèn ing griyanipun Cemaratunggal. Panjenengabipun gadhah garwa, ingkang asma Dewi Sundusari. Dewi Sindusari punika putrinipun Prabu Tasikraja saking nagari Tasikretna. Wonten ing Bharatayuda (perang Kurusetra). Arya Sangka dipundadosaken panglima perang, sasampunipun Arya Seta tilar donya. Pungkasan, Arya Sangka tilar donya déning Drona, kanthi ngginakaken senjata Kiai Cundamanik.