Aron Iakovlevich Gurevich

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Aron Iakovlevich Gurevich ya iku ahli antropologi saka Moskow, Ruslan, kalairan ing taun 1924[1]. Pandhidhikan ing pawiyatan luhur naté ana ing Moscow State University, olih gelar BA ing taun 1946 lan Ph.D. ing taun 1955[1]. Karya-karya akademis sing sinerat déning Aron ya iku antarané Medieval Popular Culture: Problems of Belief and Perception (Problemy srednevekovoi narodnoi kul’tury, 1981) ing taun 1988[2] lan Historical Anthropology of the Middle Ages (taun 1992)[1][3]. Aron iki mratélaké bab sujarah antropologi. Ing awal kajiané, dhèwèké fokus ing bab rèkonstruksi pandhangan dunya bab bebrayan Éropah. Dhèwèké uga karenan ing bab prosès praktik sosial budaya lan cengkorongan perilaku individu. Aron uga nuduhaké interaksi antara manungsa lan budhaya minangka mentalitas budhaya[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 305. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. Heffernan, Thomas J. (1989). "Problems of Medieval Popular Culture by Aron Iakovlevich Gurevich (review)". Studies in the Age of Chaucer 11 (1): 224–228. ISSN 1949-0755. doi:10.1353/sac.1989.0021. 
  3. Yelena Mazour-Matusevich; Sean Bledsoe (2004-10-01). "On Concepts, History and Autobiography: An Interview with Aron Gurevich". The Medieval History Journal (ing basa Inggris) 7 (2): 169–197. ISSN 0971-9458. doi:10.1177/097194580400700202.