Arandaspis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Arandaspis
Kalamangsa: 480–470 Ma
Early Ordovician
Arandaspis prionotolepis fossil.jpg
Fossil of Arandaspis prionotolepis from Natural History Museum in London
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Pteraspida
Subklas: Arandaspida
Génus: Arandaspis
Spésies: A. prionotolepis

Arandaspis prionotolepis ya iku salah sawijining jinising spésies iwak purbakala kang kagolong ing sajeroning kulawarga spésies bebahaya iwak tanpa rahang kang urip ing mangsa Ordovisium kurang luwih ing jaman 480-470000000 taun biyèn. Arandaspis kagolong jinising kulawrga iwak spésies vertebrata pali tuwa.

Restorasi

Kapisanan tinemu ana ing Alice Springs, Australia ing taun 1959, sajeroning tinemu spésies iki isih kagolong iwak spésies vertebrata paling tuwa nganti pungkasan taun 1960. Arandaspis uga misuwur kanthi sesebutan laladan Aborigin suku, déning Aranda (ing jaman saiki mau Arrernte).

Rujukan[besut | besut sumber]