Arandaspis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Arandaspis
Teksiran kala: 480–470 Ma
Early Ordovician
Fossil of Arandaspis prionotolepis from Natural History Museum in London
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Pteraspida
Subkelas: Arandaspida
Marga: Arandaspis
Jinis: A. prionotolepis

Arandaspis prionotolepis ya iku salah sawijining jinising spesies iwak purbakala kang kagolong ing jroning kulawarga spesies bebahaya iwak tanpa rahang kang urip ing mangsa Ordovisium kurang luwih ing jaman 480-470000000 taun biyen. Arandaspis kagolong jinising kulawrga iwak spesies vertebrata pali tua.

Restorasi

Kapisanan ditemukake ana ing Alice Springs, Australia ing taun 1959, jroning ditemukake spesies iki isih kagolong iwak spesies vertebrata paling tua nganti pungkasan taun 1960. Arandaspis uga misuwur kanthi sesebutan laladan Aborigin suku, déning Aranda (ing jaman saiki kasebut Arrernte).

Rujukan[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Arandaspis&oldid=1015382"