Apoplas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jalur apoplas lan simplas

Apoplas ya iku sawijining kontinum tan urip kang kadhapur lumantar jalur ekstraseluler kang disediakake déning matriks kontinu dinding sel lan duweni fungsi kanggo ngangkud banyu saka yot tekan xilem.[1] Dhéfinisi liyané nyebutake yèn apoplas ya iku sawijining sistem kang nyangkut antarané dinding sel kang padha gegayutan karo unsur xilem kang isiné banyu.[2] Prosès ngrembesing banyu lan zat hara ing oyot tuwuhan bisa lumantar dalan loro, ya iku ing jaba pembuluh lan ing jero pembuluh.[2] Pangangkutan ing jaba pembuluh kapérang dadi apoplas lan simplas.[3] Apoplas kasusun saka kabèh dinding sel ing korteks oyot(kecuali dinding endodermis lan eksodermis kanthi pita Kasparianne amarga jaringan lara mau ora permeabel tumrap banyu), kabèh trakeid lan pembuluh ing xilem, kabèh dinding sel godhong, floem, lan sel liyané.[1] Kecuali ing pita Kaspari, ngrambate cuwèran saka ngisor tekan pérangan dhuwur tuwuhan bisa kabèh kecuali apoplas, mligi ing xilem.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Campbell NA, Reece JB, Mitchell LG. 2002. Biologi, Edisi Kelima, Jilid I. Jakarta: Erlangga. Hal:G2. ISBN 979-688-468-2
  2. a b c Salisbury FB, Ross CW. 1995.Fisiologi Tumbuhan. Indonesia: Penerbit ITB Bandung. Hal 22. ISBN 979-8591-20-8.
  3. Furqonita D. 2007. Biologi. Indonesia: Penerbit Yudistira. Hal 177. ISBN 978-979-746-789-0.

Uga delengen[besut | besut sumber]


Cithakan:Tuwuhan-stub