Simplas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jalur apoplas lan simplas

Simplas ya iku kontinum sitoplasma kang gegayutan déning plasmodesmata ing tanduran lan duweni fungsi kanggo ngangkut banyu lan mineral saka oyot tekan xilem.[1] Proses panyerapan banyu lan zat hara ing oyot tanduran bisa lumantar dalan loro, ya iku ing jaba pembuluh lan ing jero pembuluh.[2] Pangangkutan ing jaba pambuluh kaperang dadi apoplas lan simplas.[3] Simplas ngemot sitoplasma kabeh sel tanduran lan vakuola.[2] Simplas miangka siji unit amarga protoplas sel kang jinejeran tansah gegayutan lumantar plasmodesmata.[2] Bahan kayata glukosa bisa ngliwati plasmodesmata saka sel tekan sel kaping ewonan luwih cepet tinimbang karo nembus membran lan dinding sel.[2] Ananging partikel kang luwih gedhe saka 10 nm ora bisa ngliwati plasmodesmata.[2]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Campbell NA, Reece JB, Mitchell LG. 2002. Biologi, Edisi Kelima, Jilid I. Jakarta: Erlangga. Hal:G2. ISBN 979-688-468-2
  2. ^ a b c d e Salisbury FB, Ross CW. 1995.Fisiologi Tumbuhan. Indonesia: Penerbit ITB Bandung. Hal 22. ISBN 979-8591-20-8.
  3. ^ Furqonita D. 2007. Biologi. Indonesia: Penerbit Yudistira. Hal 177. ISBN 978-979-746-789-0.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Simplas&oldid=990844"