Anthony Martial

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anthony Martial
Anthony-Martial-2015.jpg
Martial playing wektu isih main kanggo AS Monaco taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Anthony Joran Martial[1]
Tanggal lair (1995-12-05) 5 Dhésèmber 1995 (umur 23)
Papan lair Massy, France
Dhuwur 1.84 m (6 ft 0 in)[2]
Posisi main Forward
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 11
Karir nom
2001–2009 CO Les Ulis
2009–2012 Lyon
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2012–2013 Lyon 3 (0)
2013–2015 Monaco 49 (11)
2015– Manchester United 35 (11)
Tim nasional
2010–2011 France U16 17 (9)
2011–2012 France U17 13 (9)
2012–2013 France U18 4 (3)
2013 France U19 5 (0)
2013– France U21 12 (4)
2015– France 14 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 14:07, 10 September 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14:07, 10 September 2016 (UTC)

Anthony Martial (lair 5 Dhésèmber 1995; umur 23 taun) ya iku salahsijiné juru main bal-balan profèsional teka Perancis sing posisiné dadi juru main ngarep kanggo Manchester United. Piyambaké miwiti kariré ndhik Lyon, sabanjuré pindah ana ing Monacondèk taun 2013 lan regané € 6 juta. Rong taun sabanjuré piyambaké pindah ana ing Manchester United lan regané £ 36.000.000. Rega kuwi ya iku rega paling dhuwur kanggo arèk enom ndhik sakdawané sajarah bal-balan. Piyambaké dadi juru main internasional kanggo Perancis wiwit U-16nang tingkat U-21. Penampilan senior kapisané dilakoni piyambaké taun 2015.

Gaya mainé[besut | besut sumber]

Miturut wartawan Philippe Auclair, Martial nduwè gaya main sing mirib karo juru main internasional Prancis Thierry Henry, amarga kacepetané lan kamampuan teknisé sing apik ndhik posisi pinggir utawa ndhik ngarep.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Premier League – Squad List 2015/16" (PDF). Premier League. k. 24. Dijupuk 9 December 2015. 
  2. "Anthony MARTIAL". anthonymartial-official.com. Dijupuk 31 July 2016. 
  3. "Anthony Martial: Man Utd sign Monaco forward for £36m". www.bbc.com. Dijupuk 15 September 2016.