Angob

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ngalihake menyang kaca iki. Yawning bisa uga ngrujuk marang proses penguapan .

Angob ya Iki owahan refleks lan arep metu saka ambegan sing asring dumadi nalika wong ngrasa kesel utawa ngantuk . Ora ngerti alasane wong nggragakake, nanging asring ngandhakake yen alasane yaiku cacah oksigen sing kurang ing paru-paru .[1] angob nular banget infèksius - 55% wong sing ndeleng angob bakal ngulangi ing limang menit sabanjure.[2] Ing sawatara kabudhayan, angob miminangka sngka sikap antisosial supaya yen ngasorake wong saka budaya kasebut bakali cangkemengkeme.

Rujukan[besut | besut sumber]