Anggrèk mawar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Anggrek Mawar)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Anggrèk mawar ing basa Latin inggih punika Eria flavescens, punika wit asli asal Jawa, Sumatera dan Malaysia.[1][2] Anggrèk mawar kalebet suku Orchidaceae.[1] Wit punika satunggaling anggrèk epifit kang rodipun kados umbi semu gadhah rupi kados tigan, nanging ronipun kados wujud pedhang.[1] Umumeipun anggrèk punika saged ngembangaken antawis 8 - 12 , malahsan ngantos 20 kuncup.[1]

Cathatan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Shadily, Hassan (1980).Ensiklopedia Indonesia.Jakarta:Ichtiar Baru van Hoeve. Hal 222
  2. "Eria flavescens". Orchidspecies. Dijupuk 27 Juni 2014.