Amida

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Amida ya iku senyawa kimia kang bisa nduwèni rong pengertian. Jinis sepisanan ya iku gugus fungsional organik kang nduwé gugus karbonil (C=O) kang ana gegayutané karo sawijining atom nitrogen (N). Déné jinis sing kapindho ya iku senyawa kimia kanthi bentuk anion nitrogen. Amida ya iku senyawa turunan saka asam karboksilat.[1] Gugus amida ditulis kanthi atom nitrogen kang katalèn ing karbon karbonil.[1] Senyawa amida nduwé sipat nétral.[1] Pambentukan senyawa amida bisa dilakokaké kanthi ngréaksiké sawijining amina karboksilat karo asil saka halide utawa anhidrida asam ing kahanan kang cocok.[1] Senyawa amida organik nduwèni ciri gugus CONH2 kang padatan katalèn karo alkil.[2] Tuladhané ya iku asetamida (CH3CON2).

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id)Amina Amida(diundhuh 27 januari 2013)
  2. ^ (id)Amida(diundhuh 28 Januari 2013)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amida&oldid=1029276"