Amida

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Amida ya iku senyawa kimia kang bisa nduwèni rong pengertian. Jinis sepisanan ya iku gugus fungsional organik kang nduwé gugus karbonil (C=O) kang ana gegayutané karo sawijining atom nitrogen (N). Déné jinis sing kapindho ya iku senyawa kimia kanthi wujud anion nitrogen. Amida ya iku senyawa turunan saka asam karboksilat.[1] Gugus amida ditulis kanthi atom nitrogen kang katalèn ing karbon karbonil.[1] Senyawa amida nduwé sipat nétral.[1] Pambentukan senyawa amida bisa dilakokaké kanthi ngréaksiké sawijining amina karboksilat karo asil saka halide utawa anhidrida asam ing kaanan kang cocog.[1] Senyawa amida organik nduwèni ciri gugus CONH2 kang padatan katalèn karo alkil.[2] Tuladhané ya iku asetamida (CH3CON2).

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Amina Amida(diundhuh 27 januari 2013)
  2. ^ Amida(diundhuh 28 Januari 2013)

Pranala njaba[besut | besut sumber]