American Gun (filem 2002)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
American Gun
DisutradaraniAlan Jacobs
DiprodhuseriBrent Morris
Ditulis déningAlan Jacobs
DibintangiJames Coburn
Virginia Madsen
Barbara Bain
Alexandra Holden
Walter Jones
DimusikiAnthony Marinelli
Dibabar déningMiramax Films
Tanggal metu
13 Juni 2002
Suwéné
89 menit
BasaBasa Inggris

American Gun inggih punika filem sandhiwara saking Amérikah Sarékat ingkang didamel ing taun 2002. Filem punika dipunsutradarani Alan Jacobs ingkang ngrangkep minangka panganggit lakon (skénario). Ingkang maragani filem punika antawisipun James Coburn (filem pungkasan, sadèrèngipun tilar donya ing surya 18 Novèmber 2002), Virginia Madsen, Barbara Bain, lan Alexandra Holden.[1][2]

Lampahan[besut | besut sumber]

American Gun nyariyosaken babagan Martin Tillam (Coburn), satunggalipun vèteran Payudan Donya II ingkang madosi sisik melik babagan senjata salebetipun pangulandara ing sapérang nagari saperlu dipun-ginakaken mejahi putrinipun, Penny (Madsen). Wonten pangulandara punika, piyambakipun ugi madosi wayahipun, Mia (Holden).

Latar wingking[besut | besut sumber]

Panganggit lakon (skénario) ingkang ngrangkep minangka sutradhara, Alan Jacobs pikantuk inspirasi nyerat kanggé filem punika sasampunipun ngrawuhi satunggalipun pabrik Smith & Wesson ing Massachusetts, lan maos cathetan raja pati (obituari) satunggalipun kenya, ingkang gemléthak sanginggilipun méja satunggalipun pangripta senjata. Piyambakipun nyuwun pirsa, punapa pangripta pestol punika ingkang mejahi kenya punika "Rikala samanten, pamanggihipun rumaos klik," ngendikanipun Jacobs. "Kawula nembé kémawon maos buku sesirah Lethal Passage anggitanipun juru warta Erik Larson ingkang mratelakaken sujarah mesin pestol."[3]

Pandamelan filem punika dipuntidakaken kanthi dangunipun sekawan dasa dinten, kalebet pamundhutan gambar utama ing wulan Dhésèmber 2000 ing Rutland, Vermont, dilajengaken wonten Los Angeles, California, Las Vegas, Nevada, lan Miami, Florida. Filem punika dipunsengkuyung déning juru sinematografi Phil Parmet kanthi ngginakaken piranti Kodak Color 35mm cemeng-pethak, lan dipuntambahi ngagem Sony PD150 mini-DV, ingkang nggabungaken format kekalihipun. Filem punika kasil menang pangaji Modern Digital Cinematography Award wonten Seattle Independent Film Festival taun 2002.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Nusair, David (15 February 2004). "American Gun (February 15/04)". ReelFilm. Dibukak ing 19 June 2015.
  2. Rachel Deahl. "American Gun (2002) Directed by Alan Jacobs". AllMovie. Dibukak ing 4 November 2015. Italic or bold markup not allowed in: |publisher= (pitulung)
  3. Robert Knott, Santa Fe New Mexican Film Festival Guide, 2002

Pranala njawi[besut | besut sumber]