Alfred Cort Haddon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alfred Cort Haddon
Alfred Cort Haddon. Photograph. Wellcome V0026495.jpg
Alfred Cort Haddon
Lair24 May 1855
London, Inggris, Karajan Manunggal
PatiCithakan:Death-date and age
Cambridge, Cambridgeshire, England, UK
BangsaUnited Kingdom
Alma materChrist's College, Cambridge
Karièr ngèlmiah
BabaganAntropologi
MrabawaniThomas Henry Huxley
KaprabawanW. H. R. Rivers
Caroline Furness Jayne

Alfred Cort Haddon ya iku ahli antropologi saka London, Karajan Manunggal, kalairan ing tanggal 24 Mèi 1855.[1][2][3] Alfred iki naté olèh pandhidhikan pawiyatan luhur saka University of Cambridge, olih gelar BA ing taun 1878[1][2]. Sabanjuré olih gelar Sc.D. ing taun 1897[2]. Panlitian lapangan antropologis kang linakoni ya iku ana ing kapuloan Aran (taun 1890 lan 1891) lan Selat Torres ing Papua Nugini ing taun 1888, 1898, lan 1914.[1] Karya-karya antropologis kang sinerat déning Alfred ya iku Reports of the Cambridge Anthropological Expedition to Torres Straits, ana enem volume (taun 1901-1935), The Races of Man and Their Distribution (taun 1924), lan Smoking and Tobacco Pipes in New Guinea (taun 1946).[1][3] Alfred iki kawentar banget amarga pisumbangané ing antropologi Inggris. Dhèwèké naté mimpin Cambridge Anthropological Expedition marang selat Torres, Papua Nugini ing taun 1898-1899 lan ngukuhaké antropologi minangka èlmu disiplin ana ing Inggris[1][3]. Alfred séda ing tanggal 20 April 1940 ing Cambridge, Karajan Manunggal.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 307. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b c Mullins, Steve. Australian Dictionary of Biography. Canberra: National Centre of Biography, Australian National University. 
  3. a b c "Alfred Cort Haddon | British anthropologist". Encyclopedia Britannica (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-15.