Alexander (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Alexander
DisutradaraniOliver Stone
DiprodhuseriMoritz Borman
Thomas Schühly
Jon Kilik
Iain Smith
Ditulis déningOliver Stone
Christopher Kyle
Laeta Kalogridis (skenario)
DibintangiColin Farrell
Jared Leto
Angelina Jolie
Val Kilmer
Rosario Dawson
Anthony Hopkins
DimusikiVangelis
SinématografiRodrigo Prieto
Dibesut déningThomas J. Nordberg
Yann Hervé
Alex Marquez
Dibabar déningWarner Bros. (AS)
Intermedia (Internasional)
Tanggal metu
24 November 2004 (Amerika Sarekat)
3 Desember 2004 (Grikenlan)
Suwéné
175 minit (Teatrikal) 167 minit  (Pemotongan Sutradhara)
214 minit (Pemotongan pungkasan)
BasaInggris
Rantaman$155 yuta USD
Kalarisan$167.298.192

Alexander yaiku filem epik sing diprodhuksi ing taun 2004, adhedhasar crita urip Alexander Agung. Filem kasebut disutradharani dening Oliver Stone, karo Colin Farrell minangka Alexander. Filem kasebut adhedhasar buku Alexander the Great, ditulis ing taun 1970-an dening sajarawan Robin Lane Fox, sing ora gelem ditulis jenenge ing film lan minangka penggantine diijinke dadi bagean pasukan kavaleri sajroning penggawean filem ing adegan Pertempuran Gaugamela.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:AS-film-stub