Alain Robbe-Grillet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Alain Robbe-Grillet
Alain Robbe-Grillet.jpg
Robbe-Grillet ing taun 2006
Lair(1922-08-18)18 Agustus 1922
Brest, Finistère, Prancis
Pati18 Fèbruari 2008(2008-02-18) (umur 85)
Caen, Prancis
PakaryanPenulis, nggawé pilem
Taun aktif1953–2008

Alain Robbe-Grillet (18 Agustus 1922–18 Fèbruari 2008) ya iku penulis novèl roman saka Prancis.[1] Novel-novel Robbe-Grillet kalebu jinis nouveau roman (novel anyar) kapisan. Trilogi novel Robbe-Grillet Les Gommes 'Setip' (1953), Le Voyeur 'Maling'(1955), lan La Jalousie 'Cemburuan' (1957) ya iku novel-novel sing wani ngalih saka karya sastra biyasa dadi nouveau roman. Ing trilogi novèl iku, Robbe-Grillet ngatonaké donya sing ora obah, tanpa pesen, lan tanpa aturan. Barang-barang mung modhèl sing ora ngekèi daya dumunung pamawas sing tetep bébas. Ora ngenal koherènsi, kronologi, intrik, lan metamorfose. Kabèh-kabèh ora mesthi lan kebak bedhèkan. Latar wektu uga latar panggonan ora cetha, nanging dheskripsi dhèkor, barang-barang, lan obah-obahan apik, unsur-unsuré titi, marai pating sliwer tanpa makna.

Bibliografi[besut | besut sumber]

Fiksi[besut | besut sumber]


Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Husen, Ida Sundari, 1939- (2001). Mengenal pengarang-pengarang Prancis dari abad ke abad. Jakarta: Grasindo. ISBN 979-695-486-9. OCLC 422880602.