Alé jaé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Raspberry Jahe Ale

Ginger Ale iku salah sawijining jinis ngombe alus rosojahe . Punika migunakaken ing dhewe utawa digunakake minangka mixer, asring karo ombenan adhedhasar roh-. Ana rong jinis utama jahe ale. Gaya emas diwenehake menyang dhokter Irlandia, Thomas Joseph Cantrell. Gaya garing (uga diarani gaya pucat), minuman sing luwih alus kanthi rasa jahe sing luwih alus, digawe dening Kanada John McLaughlin. Ale jahe komersial umume ngemot banyu karbonat, gula utawa sirup jagung fruktosa dhuwur, lan rasa jahe buatan utawa alami. Konten jahe asring dicantumake ing label ing pratelan "aroma alami" utawa pernyataan "rasa alami " umum, kanggo njaga kerahasiaan campuran rempah -rempah, buah lan rasa liyane sing digunakake; jeruk nipis, jeruk nipis, lan tebu minangka bahan sing paling umum. Nanas lan madu uga asring dianggo.