Aja waton ngomong, nanging ngomongo nganggo waton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ing étika saha tata krama Jawi, tiyang Jawi gadhah piwulang kamulyan utawi ungkapan ingkang langkung kathah. Satunggaling ungkapan inggih punika Aja ngomong waton, nanging ngomongo nganggo waton. Tegesipun ungkapan mau inggih punika nalika ngendika boten pareng waton utawi ngawur. Amargi manawi ngendika namung ngawur saged damel perkawis ingkang boten dipunpengini. Nanging manawi ngendikan sajatosipun tiyang kedah gatekaken patokan utawi alesan ingkang jelas ugi saged dipuntanggel jawabaken.