Ahmad Syadhali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Syèh Ahmad Syadhali ingkang kuncara kanti asma Mbah Pungkur, punika salah satunggaling tokoh ingkang nyebaraken agami Islam ing tlatah Ngawèn, Kabupatèn Blora, Jawi Tengah.

Adhedhasar cariyos wargi Ngawèn ingkang sampun sumebar ing tlatah Ngawèn tuladha Syèh Ahmad Syadhali punika taksih gadhah katurunan wargi Arab. Pasaréyan Syèh Ahmad Shadhali utawi ingkang kasebat Pasaréyan Mbah Pungkur punika, dipunpercados lan dipunkramataken déning masarakat dumugi njabi tlatah kitha Blora.

Pranala njawi[besut | besut sumber]