Adrien de Jussieu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adrien-Henri de Jussieu, 1851

Adrien-Henri de Jussieu (23 Dhésèmber 1797 – 29 Juni 1853) inggih punika tokoh Prancis ingkang dados ahli botani.[1]

Miyos wonten ing Paris, putra saking botanis kondhang Antoine Laurent de Jussieu, angsal gelar Doctor usada nalika taun 1824 amarga risalah babagan family Euphorbiaceae.[2] Nalika bapanipun pensiun 1826, panjenenganipun sampun mlebet wonten ing Jardin des Plantes; taun 1845 panjenenganipun dados professor organography babagan tetuwuhan. Piyambakipun ugi naté dados présidhèn wonten ing Akademi Ilmu Pengetahuan Perancis.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. This article incorporates text from the Encyclopædia Britannica Eleventh Edition article "De Jussieu", a publication now in the public domain.
  2. "De Jussieu". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.