Adien Gunarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adien Gunarta.
Adien nalika sesorah ing acara WikiNusantara 2019.

Adien Gunarta (Hanacaraka: ꦄꦢꦶꦤ꧀ꦒꦸꦤꦂꦠ;​ lair ing Prabalingga, Jawa Wétan, 15 Januari 1995; umur 25 taun) nggih punika pangripta fon komputer saking Indonésia. Fon ingkang kasil diripta sesirah "Ceria Lebaran" naté dipungunakaken wonten filem Despicable Me.[1] Taun 2019, asmanipun dados wicantenan amargi fon anggitanipun, "Upakarti" dipunagem déning Persatuan Sepak Bola Seluruh Indonesia (PSSI) dados logo Indonesia minangka tuan rumah Piala Dunia U-20 2021 nanging dèrèng nyuwun izin dhumateng piyambakipun.[2][3]

Adien ugi nate dados juwara kapisan wonten ajang Kang dan Yuk Probolinggo 2012. Kajawi punika, piyambakipun ugi naté mbabar carita cekak pakaryanipun, ngagem aksara Jawi kanthi sesirah Kiambang.[4]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Adien lair ing Probolinggo, Jawa Timur.[4] Adien ngrengkuh gelar sarjana ilmu komunikasi saking Universitas Airlangga.[4] Wekdal punika, piyambakipun makarya minangka staf komunikasi inh Wikimedia Indonesia.[3]

Pakaryan[besut | besut sumber]

  • Cara Mudah Membuat Font dengan CorelDRAW (2013)
  • Kiambang (2015)
  • Yosephira & Lelaki Kesatria (2017)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Okezone (2016-03-01). "Desain Font Mahasiswa Unair Dipakai di Film Despicable Me : Okezone News". Okezone. Retrieved 2019-10-26.
  2. Prima, Erwin (2019-10-25). "Kisah Adien Gunarta, Desainer Font Logo Piala Dunia U-20 2021". Tempo. Retrieved 2019-10-26.
  3. a b Prima, Erwin (2019-10-26). "Cerita Asal Mula Font Logo Piala Dunia U-20 Buatan Adien Gunarta". Tempo. Retrieved 2019-10-26.
  4. a b c "Berawal Sulitnya Temukan Buku Aksara Jawa, Adien Terbitkan 'Kiambang' Cerpen Ditulis Beraksara Jawa". Surya. Retrieved 2019-10-26.