Despicable Me

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Despicable Me iku filem animasi komputer 3D Amerikah taun 2010 ajénre kemidhi sing digawé Universal Pictures lan Illumination Entertainment nuli dibabar nalika 9 Juli 2010 ing United States. Filem iki dadi filem Illumination Entertainment's angka 1. Filem iki asliné dianimasiké déning French animation studio Mac Guff, sing nuli dituku Illumination Entertainment.[1] Pierre Coffin lan Chris Renaud minangka director, kanthi carita sing dianggit Sergio Pablos. Steve Carell minangka pangisi swara Felonious Gru, penjahat sing ngepèk bocah wédok telu (disuaraké déning Miranda Cosgrove, Dana Gaier, lan Elsie Fisher) saka panti asuhan. Jason Segel minangka pangisi swara Vector, lawané Gru sing nyolong Great Pyramid of Giza. Nalika Gru nlitheni kejahatané Vector, dhèwèké ngerencanaké kejahatan sing luwih gedhé ya iku nyolong lan nyiliké Bulan.

Filem iki nampa review positif saka para kritik lan éntuk bebathèn resik punjul $543 yuta ing saindenging dunya saka rantaman $69 yuta.[2] Filem iki uga dibabar kanthi waralaba Despicable Me mawa sawenèh filem sing nyakup sekuel Despicable Me 2 taun 2013, lan Minions taun 2015, Minioné Gru dadi karakter utama.[3] Sekuel liyané, Despicable Me 3 direncanaké dibabar taun 2017.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Keslassy, Elsa (December 12, 2011).
  2. "Despicable Me".
  3. Graser, Marc (September 20, 2013).
  4. "Despicable Me 3 and Dr. Seuss' How the Grinch Stole Christmas Set for 2017".