AdAway

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
AdAway
PerancangDominik Schürmann[1]
PangembangmrRobinson (mantan); PerfectSlayer (saiki)
Versi rilis terbaru5.12.1 / 14 Mèi 2022; 2 taun kapungkur (2022-05-14)[2]
Sistem operasiAndroid 8 lan sabanjuré
Ukuran gambar13.5 MB
LisènsiGPLv3[3]
Situs webadaway.org

AdAway yaiku aplikasi pamenggak pariwara mardika lan sumber binuka kanggo sistem operasi Android kanthi migunakaké barkas hosts.[4][5]

Sajarah[besut | besut sumber]

AdAway digawé Dominik Schürmann ing Juni 2011 kang sapréné dirembakakaké pamrogram liya.[1] Ing 2013, AdAway dibusak saka Google Play Store bebarengan karo aplikasi pamenggak pariwara liyané.[6][7] Sapréné AdAway sumedhiya ing F-Droid.[8]

Fitur[besut | besut sumber]

AdAway menggak pariwara kanthi migunakaké barkas hosts komputer kang kaimpun saka manéka sumber nuli digabung dadi siji barkas. Naragunané bisa nambah whitelist utawa blacklist dhomain tartamtu. Kajaba iku, ana pilihan kanggo nyathet panjalukan DNS kanggo mitulungi naraguna nggolèki whitelist utawa blacklist dhomain.[9][5] AdAway mbutuhaké aksès root amerga barkas hosts ana ing jeroning partisi sistem.[4][10]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Schürmann, Dominik. "About". schuermann.eu. Dibukak ing 25 Juni 2022.
  2. "Releases · AdAway/AdAway". Dibukak ing 25 Juni 2022 – lumantar GitHub.
  3. Schürmann, Dominik (8 Agustus 2013). "LICENSE". Dibukak ing 25 Juni 2022 – lumantar GitHub.
  4. a b Pan, Jen-Yi; Ma, Sheng-Hao (2017). "Advertisement removal of Android applications by reverse engineering". 2017 International Conference on Computing, Networking and Communications (ICNC): 2. doi:10.1109/ICCNC.2017.7876214. AdAway is an open source ad blocker for Android using the hosts file, and needs “root” access. It modifies the hosts file located in “/system/etc/hosts” to loop back the traffic with advertiser’s domain to the localhost thus blocking the advertisement.
  5. a b "AdAway". AdAway. Dibukak ing 25 Juni 2022.
  6. Velazco, Chris (13 Maret 2013). "Google Pulls Ad-Blocking Apps From Play Store For Violating Developer Distribution Agreement". TechCrunch. Dibukak ing 25 Juni 2022.
  7. Albanesius, Chloe (14 Maret 2013). "Ad-Blocking Apps Pulled From Google Play". PCMag. Dibukak ing 25 Juni 2022.
  8. "AdAway on F-Droid". F-Droid. Dibukak ing 25 Juni 2022.
  9. Rao, Sumukh (18 Agustus 2021). "How to block ads on Android, with root and without root". XDA Developers News. Dibukak ing 25 Juni 2022.
  10. Boricha, Mehul (19 Fèbruari 2021). "21 Best Android Apps Not on Google Play Store". Tech Arrival. Dibukak ing 25 Juni 2022.

Pranala jaba[besut | besut sumber]