Ace Hardware

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Ace Hardware logo

Ace Hardware Corp., iku toko prabotan kang markas pusaté ing Oak Brook, Illinois, Amérika Sarékat, kang diwangun ing taun 1924 déning Richard Hesse, E. Gunnard Lindquist, Frank Burke lan Oscar Fisher ing Chicago, Illinois.

Perusahaan iki, kang diadegaké kanggo nyadiakaké prabotan lan kaperluan liyané disawijèkaké ing taun 1928 minangka Ace Stores Inc. Jaringan ritèl-é tuwuh ngrembaka dadi atusan ing taun 1949, nalika kasil dodolan taunan ngancik $10 yuta.

Gambar:Arrow Ace Hardware.jpg
Iklan Ace ing St. Peter, Minnesota.

After Hesse mundur ing taun 1973, Ace banjur didol marang para ritèler, sabanjuré awujud koperasi, lan markasé pindah menyang tlatah pinggiran Oak Brook.

Taun 2005, koperasi iki wis dadi 4,600 toko mandhiri ing Amérika Sarékat lan ing 70 nagara liyané. Ace Hardware dijenengaké saka para juru anggegana montormabur perang Ace ing Perang Donya I.

Slogan lawas kang uniné — The helpful hardware place — diowahi dadi The helpful place. Owah-owahan liya ya iku jingle lawas — Ace is the place with the helpful hardware man — diowahi dadi luwih ora pati "gender" ya iku tembung folks ngganti tembung man.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ace_Hardware&oldid=1054633"