Abdrabbuh Mansur Hadi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Abdrabbuh Mansour Hadi
عبدربه منصور هادي
Abd Rabbuh Mansur Hadi 2013.jpg
2nd President of Yemen
Wiwit linggih
27 February 2012
Acting: 23 November 2011 – 27 February 2012
Mahamantri Ali Muhammad Mujawar
Mohammed Basindawa
Abdullah Mohsen al-Akwa (Acting)
Khaled Bahah
Ahmed Obeid bin Daghr
Wakil Présidhèn Khaled Bahah
Ali Mohsen al-Ahmar
Kang sadurungé Ali Abdullah Saleh
Linggih
4 June 2011 – 23 September 2011
Acting
Mahamantri Ali Muhammad Mujawar
Kang sadurungé Ali Abdullah Saleh
Kang sawisé Ali Abdullah Saleh
Wakil Presiden Yaman
Linggih
3 October 1994 – 27 February 2012
Présidhèn Ali Abdullah Saleh
Mahamantri Abdul Aziz Abdul Ghani
Faraj Said Bin Ghanem
Abd Al-Karim Al-Iryani
Abdul Qadir Bajamal
Ali Muhammad Mujawar
Mohammed Basindawa
Kang sadurungé Ali Salem al Beidh
Kang sawisé Khaled Bahah
Rerincèn dhiri
Lair (1945-09-01) 1 Sèptèmber 1945 (umur 74)
Abyan, Aden Protectorate
Parté pulitik General People's Congress
Religion Sunni Islam[1]
Jasa militèr
Cawang Angkatan Bersenjata Yaman
Taun leladi 1964–1994
Pangkat Field Marshal
Perang Yemeni Civil War (1994)
Yemeni Civil War (2015–present)

Abdrabbuh Mansour Hadi (‘Abdrabbuh Manṣūr Hādī; Arab: عبدربه منصور هادي‎‎  Yemeni pronunciation: [ˈʕæbdˈrɑb.bu mænˈsˤuːr ˈhæːdi]; lair tanggal 1 Sèptèmber 1945) iku sawijining politikus Yaman lan mantan bala Angkatan Bersenjata Yaman. Panjenengané dadi Présidhèn Yaman wiwit 27 Fèbruari 2012, lan dadi Wakil Présidhèn wiwit 1994 nganti 2012.[2] Antarané tanggal 4 Juni lan 23 Sèptèmber 2011, Hadi dadi Présidhèn Yaman nalika Ali Abdullah Saleh ngalami perawatan mèdhis ing Arab Saudi sasuwéné serangan marang istana présidhèn nalika pambrontakan Yaman taun 2011. Tanggal 23 Novèmber, dhèwèké dadi Présidhèn, sawisé Saleh pindhah menyang peran non-aktif sing nunggu pamilihan prèsidhèn "minangka imbalan kanggo kekebalan saka panuntutan". Hadi "wis samesthiné kanggo mbentuk pamréntahan kesatuan nasional lan uga kanggo pamilihan présidhèn awal ing 90 dina" nalika Saleh terus dadi Présidhèn kang amung nama kemawon.[3] Mansour Hadi kapilih minangka présidhèn periodhe transisi rong taun ing tanggal 21 Fèbruari 2012, ing pamilihan ing ngendi dhèwèké mung calon. Ing Januari 2014 dhèwèké ditawani kanggo taun liya.[4] Nanging, dhèwèké tetep kuwasa sawisé mandat mandaté.[5]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "الصراع السني الشيعي يمتد الى صنعاء". Al-Quds Al-Arabi (ing basa Arabic). 2013-07-22. 
  2. Profile, bbc.co.uk; accessed 29 january 2018.
  3. "Yemeni President Saleh signs deal on ceding power". BBC News. 29 january 2018.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  4. "Yemeni president's term extended, Shi'ite Muslim leader killed". 29 january 2018 – lumantar Reuters.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  5. "Saba Net - Yemen news agency". www.sabanews.net.