Abdoulaye Faye

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Abdoulaye Faye
Abdoulaye Diagne-Faye cropped.jpg
Faye wekdal taksih ten klub Stoke City taun 2009
Katerangan priangga
Jeneng dawa Abdoulaye Diagne-Faye
Tanggal lair (1978-02-26) 26 Fèbruari 1978 (umur 41)
Papan lair Dakar, Sénégal
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[1]
Posisi main bék tengah
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2001 ASEC Ndiambour 59 (8)
2001–2002 Jeanne d'Arc 32 (4)
2002–2005 Lens 35 (0)
2004–2005Istres (dipunampil) 28 (0)
2005–2007 Bolton Wanderers 60 (3)
2007–2008 Newcastle United 22 (1)
2008–2011 Stoke City 81 (6)
2011–2012 West Ham United 29 (0)
2012–2014 Hull City 34 (4)
2014–2015 Sabah FA 21 (1)
Gunggung 401 (27)
Tim nasional
2002–2010 Senegal 36 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20:07, 19 June 2015 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 19:13, 6 August 2017 (UTC)

Abdoulaye Diagne-Faye (miyos tanggal 26 Fèbruari 1978), utawi langkung misuwur kanthi asma Abdoulaye Faye inggih menika salah satunggaling pemain bal-balan profésional ingkang asalipun saking Sénégal.[2] Panjenenganipun miyos ing Kutha Dakar, Sénégal.[2] Faye dipundhapuk minangka pamain bék tengah ing tim nasional Sénégal.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Karir Wiwitan[besut | besut sumber]

Faye miwiti kariripun ing tim ASEC Ndiambour, salajengipun nglajengaken wonten ing klub ASC Jeanne d'Arc ingkang manggén ing Kutha Dakar.[3] Panjenenganipun lajeng ndhèrèk nggabung ing klub Prancis RC Lens ing wulan Juli 2002.[3] Wonten ing klub Lens, Faye saged sesarengan réncang satunggal negari ingkang asmanipun Papa Bouba Diop.[3]

Bolton Wanderers[besut | besut sumber]

Faye salajengipun napakasmani pasarujukan kontrak kaliyan tim Inggris Bolton Wanderers ing wulan Juli 2005 kanthi status ampilan.[4] Panjenenganipun nindakaken dhebut ing klub menika wekdal pertandhingan mengsah Newcastle United, wekdal dhebut kapisanan menika Bolton kasil menang 2-0.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Player Profile: Abdoulaye Faye". Premier League. Dijupuk 2 February 2018. 
  2. a b c Abdoulaye Faye(dipunundhuh tanggal 2 Februari 2018)
  3. a b c Jeanne d'Arc face tough opener(dipunundhuh tanggal 2 Februari 2018)
  4. Faye completes Bolton loan move (dipunundhuh tanggal 2 Februari 2018)
  5. Bolton 2-0 Newcastle (dipunundhuh tanggal 2 Februari 2018)