A Wrinkle in Time (filem 2018)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
A Wrinkle in Time
Gambar:AWrinkleInTimeTeaser.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani Ava DuVernay
Diprodhuseri
  • Jim Whitaker
  • Catherine Hand
Diskénariyoni Jennifer Lee
Adhedhasar A Wrinkle in Time
déning Madeleine L'Engle
Dibintangi
Dimusiki Ramin Djawadi
Sinématografi Tobias A. Schliessler
Dibesut déning Spencer Averick
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Walt Disney Studios
Motion Pictures
Tanggal metu
  • Fèbruari 27, 2018 (2018-02-27) (El Capitan Theatre)
  • Maret 9, 2018 (2018-03-09) (United States)
Suwéné
109 minutes[1]
Nagara United States
Basa Inggris
Rantaman $100 million[2][3]
Kalarisan $39.6 million[4]

A Wrinkle in Time yaiku filem adventure fantasi Amerika Serikat 2018 sing diarahake dening Ava DuVernay saka skenario dening Jennifer Lee, adhedhasar novel 1962 kanthi jeneng sing padha dening Madeleine L'engle. Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Gugu Mbatha-Raw, Michael Peña, Storm Reid, Zach Galifianakis, lan Chris Pine, lan ngetutake bocah cilik, kanthi bantuan saka telu turis astral. bapakne, sing ilang sawise nemokake planet anyar.

Gubernur fotografi wiwit tanggal 2 November 2016, ing Los Angeles, California . Kanthi anggaran produksi $ 100 yuta, filem iki dadi fielm live-action anggaran sembilan digit sing kudu diarahake dening wanita seka warna. Filem iki dirilis dening Walt Disney Pictures ing Amerika Serikat tanggal 9 Maret 2018, ing Disney Digital 3-D, Real D 3D, lan IMAX .[5] Film iki ditampa kanthi review campuran, kanthi akeh kritikus sing ngkritik tingkat kerusakan panggunaan CGI lan plot incompatibility. nalika "ngrayakake pesen pemberdayaan wanita lan keragaman." [6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "A WRINKLE IN TIME (PG)". British Board of Film Classification. February 23, 2018. Dijupuk February 24, 2018. 
  2. McDonald, Soraya Nadia (March 8, 2018). "‘A Wrinkle in Time’ has Ava DuVernay, Oprah and a $100 million budget. But it still needs a better villain.". The Undefeated. ESPN Internet Ventures. Dijupuk March 9, 2018. 
  3. D'Alessandro, Anthony (March 11, 2018). "'Black Panther' Rules 4th Frame With $41M+; 'A Wrinkle In Time' At $33M+: A Diversity & Disney Dominant Weekend". Deadline Hollywood. Penske Business Media. Dijupuk March 11, 2018. 
  4. "A Wrinkle in Time (2018)". Box Office Mojo. Dijupuk March 11, 2018. 
  5. Lieberman, David (February 22, 2017). "Disney Films To Show On Imax Through 2019 With New Distribution Deal". Deadline. Dijupuk March 13, 2017. 
  6. Kirsten Chuba (March 7, 2018). "‘A Wrinkle in Time’ Reviews: What the Critics Are Saying". Variety. Dijupuk March 7, 2018.