A. Irving Hallowell

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alfred Irving Hallowell
Lair28 December 1892
Philadelphia, Pennsylvania
Pati10 October 1974
BangsaUnited States
Karièr ngèlmiah
BabaganAntropologi

A.Irving Hallowell ya iku ahli antropologi saka Philadelphia, Pennsylvania, Amérikah Sarékat, kalairan ing tanggal 28 Desember 1892[1][2]. Hallowell olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing University of Pennsylvania lan olih gelar BA ing taun 1911 uga MA ing taun 1920. Sabanjuré gelar Ph.D. ing taun 1924. Panlitian lapangan kang linakonan déning Hallowell ya iku ana ing Cree ing taun 1930 lan Ojibwa ing taun 1932[3][4]. Karya-karya akademis antropologi kang sinerat déning Hallowell ya iku antarané Culture and Experience (taun 1955), Selected Writings of A.Irving Hallowell (taun 1976), lan The Ojibwa of Berens River, Manitoba (taun 1992)[1][2]. Awalé Hallowell iki nekuni bidang bisnis. Sabanjuré dhèwèké iki ngalih ing pagawéyan sosial. Amarga iku, Hallowell dadi karenan ing antropologi lan sinau ing Frank Speck ing University of Pennsylvania. Dhèwèké ana pisumbangané ing bab ètnografi bebrayan Ojibwa. Hallowell séda ing tanggal 10 Oktober 1974 ing Wayne, Pennsylvania[5].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 310. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "A. Irving Hallowell | American anthropologist". Encyclopedia Britannica (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-15. 
  3. "Alfred Irving Hallowell" (PDF). Dijupuk 2018-01-15. 
  4. Alfred Irving Hallowell | Biographical Memoirs: V.51 | The National Academies Press (ing basa Inggris). doi:10.17226/574. 
  5. "Dr. A. Irving Hallowell, 81, An Anthropologist, Dead". The New York Times (ing basa Inggris). 1974-10-15. ISSN 0362-4331. Dijupuk 2018-01-15.