Tupolev Tu-204

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tupolev Tu-204 mènika pesawat kalih mesin jarak nèngah Rusia ingkang mbètahakèn mbèta 212 penumpang. Pesawat punika sami ambanè kaliyan Boeing 757, Airbus A320/A321, lan Boeing 737-800/900. Pesawat punika dipunproduksi kanggè Aeroflot dados pesawat pèngganti Tupolev Tu-154 trijet. Varian ènggak pesawat punika, inggih punika Tu-204SM, terbang perdana ing wulan Desember 2010.

Desain lan Produksi[sunting | sunting sumber]

Pesawat punika dipundamèl kaliyan pintèn-pintèn varian, inggih punika penumpang, kargo, kombinasi, lan konvertibel (sagèd cepet kaèwah dados kargo utawi sakdèrèngipun). Pesawat punika dipuntènagai 2 mesin Aviadvigatel PS-90 utawi Rolls-Royce RB211. Pesawat punika dipunproduksi ing 2 pabrik, inggih punika Aviastar SP ing Ulianovsk (Tu-204 sedaya varian), lan Kazan Aircraft Production Association ing Kazan (Tu-214) Layout kabin pesawat punika kapèrang saking 1 kelas (ekonomi), muat 210 penumpang, serta 2-3 kelas penumpang, saged muat 193-164 penumpang. Pesawat punika dipunsertifikasi perdana taun 1994. Pesawat punika merupakan lompatan ageng kangge donya penerbangan Rusia, kaliyan teknologi canggih, pramila memungkinkan berkompetisi kaliyan pesawat barat, kadasta teknologi fly-by-wire, glass cockpit, winglet (tepi sayap), lan pemenuhan standar kebisingan internasional.

Varian[sunting | sunting sumber]

Tu-204-100/200[sunting | sunting sumber]

Varian wiwit produksi. Ngginaaken avionik lan mesin Rusia (Aviadvigatel PS-90). Seri 200 nggadahi tanki bahan bakar ingkang langkung ageng kangge jarak tempuh langkung tebih. Sakpunika, seri 200 punika namung dipunproduksi ing Kazan dados Tu-214. Pesawat Tu-204-100 nggadahi maximum take-off weight (MTOW) ingkang jumlahipun 107.5 ton.

Tu-204-120/220/120C/220C[sunting | sunting sumber]

Varian punika ngginaaken avionik lan mesin Barat (Rolls-Royce RB211). Saged muat 196 penumpang ing konfigurasi 2 kelas.

Tu-204-300[sunting | sunting sumber]

Varian jarak tebih, Badan dipendekkan 6 meter saking badan pesawat Tu-204 standar. Kasipake ing varian LR (Longer Range) utawi SR (Short Range).

Tu-214[sunting | sunting sumber]

VArian Tu-204-200 ingkang dipunproduksi ing Kazan, Rusia.

Tu-206[sunting | sunting sumber]

Pesawat eksperimental Tupolev ingkang ngginaaken bahan bakar gas (tahap perancangan).

Operator[sunting | sunting sumber]

Maskapai Tipe Berdinas Pesanan Disimpan
Flag of Mesir Cairo Aviation 3 x 204-120
2 x 204-120C
2 0 3
Flag of Russia Dalavia 214 0 0 3
Flag of Russia Airstars 214 1 0 1
Flag of Russia Orenair 204-100 1 0 0
Cithakan:Country data PRC Air China Cargo 204-120CE 0 4 1
Cithakan:Country data PRC China Cargo Airlines 204-120CE 0 2 0
Flag of Russia Aviastar-TU Co. Ltd 204 4 0 4
Flag of Russia KMV 204-100 2 0 0
Flag of Russia KrasAir 214 0 0 1
Flag of Negara Palestina Otoritas Nasional Palestina (pemerintah) 204-100 0 1[1] 0
Flag of Russia Rossiya (commercial) 204 0 0 2
Flag of Russia Rossiya (government)[2] 214
2 x 204–300 (order)
6 6 0
Flag of Russia Vladivostok Avia 204–300 6 0 0
Flag of Kuba Cubana 2 x 204-100CE
2 x 204-100E
4 0 0
Flag of Korea Lor Air Koryo x1 204–300
x1 204-100[3][4]
2 2 0
Flag of Russia Transaero 214 3 7 0
Flag of Iran Iran Air and Iran Air Tours[5] 204SM 0 5(+25) 0
Flag of Russia Red Wings 204-100 8 1 0
Flag of Russia Atlant-Soyuz 204SM 0 15[6] 0
Flag of Ecuador Icaro Air 204SM 0 2(+1)[7] 0
Flag of Russia Business Aero 204–300 1[8] 0 0
Total 40 51 15

Album[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tupolev_Tu-204&oldid=836171"