Tupac Shakur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Shakurin patsas MARTa Herford -museon pihalta, Herford, Saksa.
Graffitit Shakurista ja Thug Lifesta Manenbergissä Kapkaupungissa.
Tupac Shakur
Gambar:Tupac Amaru Shakur.jpg
Latar wuri
Alias 2Pac, Makaveli
Lair 16 Juni 1971


East Harlem, Manhattan,
New York City, New York,
Amerika Serikat

Asal Oakland, California, Amerika Serikat[1]
Los Angeles, California, Amerika Serikat[2]
Died 13 September 1996 (umur 25)
Las Vegas, Nevada, Amerika Serikat
Génré Hip hop
Pegawéyan Rapper, penulis lagu, Aktor, Produser, penyair, Aktivis
Taun aktif 1988 – 1996
Label Interscope, Death Row, Amaru
Magepokan karo Digital Underground, Danny Boy, Outlawz, Johnny "J", Big Syke, Snoop Dogg, Dr.Dre, Tha Dogg Pound, E-40, Nate Dogg, Above The Law, Mc Breed, Young Noble
Situs wèb [1]

Tupac Amaru Shakur (lair ing New York City, New York, Amerika Serikat, 16 Juni 1971 – tilar donya ing Las Vegass, Nevada, Amerika Serikat, 13 September 1996 kanthi umur25 taun; terlahir kaliyan asma Parish Lesane Crooks[3]) inggih punika tiyang rapper, aktor, aktivis, lan penyair saking AS. Piymbakipun nggadahi asma samaran 2Pac, Makaveli, lan 'Pac. Ing Guinness Book of World Records piyambakipun dipuntèpang dados rappèr tersuksès dunia, amargi piyambakipun sadè langkung saking 73 yuta album ing donya, kalébèt 44,5 yuta ing AS. Kebanyakan lagu Shakur dipunsèrat ngènai kekèrasan ing ghetto, rasisme, prèkawis sosial, lan kadang pertengkarannya kaliyan rapper sanès.

Piyambakipun dipunlahirakèn ing New York City ananging gantos ing California ing taun 1988. Ing taun 1990, piyambakipun dipunrèkrut dados backup dancer kanggè kelompok Digital Underground. Album kawiwitanipun, 2Pacalypse Now, angsal pujian lan kecaman amargi lirikipun ingkang kontroversial. Ing taun 1993 piyambakipun dipuntuduh memperkosa seorang wanita lan diadili. Sedinten sakdèrèngipun keputusan dipunwaosakèn, piyambakipun dipuntembak 5 kali ing Manhattan lan terluka berat. Shakur mencurigai pinten-pinten tiyang ing industri musik rap lan hal punika ngawali East Coast-West Coast feud. Setelah njalani hukuman selama 11 wulan, Shakur dibebaskan saking penjara kaliyan denda ingkang dipunbayar dening Marion "Suge" Knight, CEO saking Death Row Records. Dados imbalanipun Shakur kedhah ngrilis 3 album saking label kasebut, kaliyan album kelimanya, All Eyez on Me, dipunhitung dados 2 album. Ing 7 September 1996, Shakur dipuntembak 4 kali ing sebuah drive-by shooting ing Las Vegas, Nevada. Ing 13 September 1996, enem dinten salsampune dipuntembak, Shakur tewas amargi kegagalan pernapasan lan gagal jantung ing University Medical Center, Las Vegas.

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Film dokumentasi[sunting | sunting sumber]

Buku biografi[sunting | sunting sumber]

Buku sajak[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Tupac Interviews". thuglifearmy.com. http://www.thuglifearmy.com/news/?id=24. Retrieved 2008-07-10.
  2. ^ http://www.encyclopedia.com/doc/1G1-19813574.html
  3. ^ Joseph, J. Tupac Shakur Legacy. Atria Books, ISBN-13 978-0-7432-9260-3 hal. 9, 2006

Pranala luar[sunting | sunting sumber]



{{bio-stub))

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tupac_Shakur&oldid=880082"