Train à Grande Vitesse

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawijining sepur TGV ing stasiun Rennes.

Train à Grande Vitesse (dicekak TGV) iku sepur cepet Prancis (basa Prancis: train à grande vitesse, sing maknané sepur cepet). Dikembangaké déning Alstom lan SNCF, lan dioperasèkaké déning SNCF, Parusahan rel Nasional Prancis. Sepur iki ngubungaké kutha-kutha ingi Prancis utamané Paris, lan uga negara-negara tangga, kaya Belgia, Jerman, lan Swiss. TGV utawa sepur sing adhedhasar TGV uga operasi ing Walanda, Koréa Kidul, Spanyol, lan Britania Raya lan Amérika Sarékat. Sepur TGV diproduksi déning Alstom.

Galeri piranti TGV[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]