Timus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Timus (Basa Inggris: thymus, basa Yunani: θυμός, tumos - ati, jiwa, kepénginan, kauripan) iku sawijining kelenjar sing dumunung ing ngarep dhadha, sing boboté ngancik palib abot nalika manungsa ngancik mangsa pubertas.[1] Nganti saiki, fungsi kelenjar iki diweruhi mung minangka papan prodhuksi sel T sing dibutuhake ing sistem kekebalan tiron. Wiwit ditemokaké déning Galenus ing taun 130-200an, durung akèh sing bisa nliti kelenjar iki, sawisé amèh 2000 taun sajarah kedhokteran.[1] Dikira timus minangka proyèksi interaksi antara hormon, neuropeptida lan sistem kekebalan, sing disinaoni ing studi neuroimunoendokrinologi, sing mrebawani aktivitas organ limfoid lan sèl sadawaning lintasan endokrin, autokrin lan parakrin.[2]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (en)"The thymus: a comprehensive review.". Department of Radiology, Beth Israel Deaconess Medical Center; Nishino M, Ashiku SK, Kocher ON, Thurer RL, Boiselle PM, Hatabu H.. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16549602. Retrieved 2010-06-07.
  2. ^ (en)"Neuroendocrine-immune interactions: the role of cortistatin/somatostatin system". Department of Endocrinological and Metabolic Sciences, University of Genova; Ferone D, Boschetti M, Resmini E, Giusti M, Albanese V, Goglia U, Albertelli M, Vera L, Bianchi F, Minuto F.. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16855140. Retrieved 2010-06-27.


Sistem limfatik - edit

Simpul limfa | Limfa | Limfosit | Saluran limfa | Duktus toraks | Sumsum balung | Limpa | Timus | Amandel

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Timus&oldid=833608"