The Red Hot Chili Peppers

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers
Latar wuri
Asal Los Angeles, California, Amerika Sarékat
Génré Alternative rock, Funk rock
Taun aktif 1983 - saiki
Label EMI, Warner Bros.
Magepokan karo What Is This?, Jane's Addiction, Ataxia, Eleven, The Mars Volta, Chickenfoot
Situs wèb www.redhotchilipeppers.com
Anggota saiki
Anthony Kiedis
Josh Klinghoffer
Michael "Flea" Balzary
Chad Smith
Tilas anggota
Hillel Slovak
Jack Irons
Cliff Martinez
Jack Sherman
D. H. Peligro
DeWayne "Blackbyrd" McKnight
Jesse Tobias
Arik Marshall
Dave Navarro

Red Hot Chili Peppers (RHCP) yaiku grup musik utawa band rock ingkang asale saka kutha California didamel kaliyan Anthony Kiedis, bassist Michael Balzary (asma asline saka Flea) [1], almarhum gitaris Hillel Slovak, vokalis lan drummer 'Cho' Laws, lan uga drummer Jack Irons rikala taun 1983. Saiki anggotane ingkang katon yaiku Kiedis, Balzary, gitaris Josh Klinghoffer lan drummer Chad Smith. Bekas anggotane sapanunggale yaiku Dix Denney, Jack Sherman, Cliff Martinez, Dwayne "Blackbird" McKnight, D.H. Peligro, Arik Marshall, John Frusciante, Jesse Tobias, dan Dave Navarro.

RHCP sampun damel sanga album studio, kayata sanga #1 modern rock hits, lan sampun sade 50 juta keping album ing dunya (37 juta kèsade kanggo album Blood Sugar Sex Magik, Californication lan By the Way).

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Miwiti Taun 1983[sunting | sunting sumber]

Red Hot Chili Peppers iku didamel kaliyan Anthony Kiedis, gitaris Hillel Slovak, lan drummer Jack Irons nalika sekolah ing Fairfax High School, ing Los Angeles, nagari Amerika Serikat [2]. Album kapisan iku edar nalika taun 1984, judul albume yaiku The Ret Hot Chili Peppers.

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Panghargyaan[sunting | sunting sumber]

Tahun Penghargaan Judul
1992 MTV VMA Breakthrough Video (Give It Away)
1992 MTV VMA Best Art Direction (Give It Away)
1992 MTV VMA Viewer's Choice (Under The Bridge)
1993 Grammy Awards Best Hard Rock Performance (Give It Away)
2000 MTV VMA Video Vanguard (career award)
2000 MTV VMA Best Art Direction (Californication)
2000 MTV VMA Best Direction (Californication)
2000 MTV EMA Best Rock
2000 Billboard Awards Best Alternative Group
2000 Grammy Awards Best Rock Song (Scar Tissue)
2002 MTV EMA Best Live Act
2002 MTV EMA Best Rock
2003 Brit Awards Best International Group
2006 MTV VMA Best Art Direction (Dani California)
2006 MTV EMA Best Album (Stadium Arcadium)
2006 American Music Awards Favorite Pop/Rock Band/Duo/Group
2006 American Music Awards Favorite Alternative Artist

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Persson, Heather (2012-11-25). "Red Hot sabanjure 30 taun". The StarPhoenix. http://www.thestarphoenix.com/entertainment/Review+Legendary+rock+band+still+after+three+decades/7607555/story.html. Retrieved 15 Februari 2013.
  2. ^ Prato, Greg. [[[:Cithakan:Allmusic]] "Red Hot Chili Peppers"]. Allmusic. Cithakan:Allmusic. Retrieved 15 Februari 2013.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]