Sung kang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sung kang

Sung Kang ing Sundance Film Festival 2007
Lair 08 April 1980 (umur 34)
Gainesville, Georgia, United States
Pakaryan Aktor

Sung Kang (Basa Korea: Kang Sung-Ho; Hangul: 강성호; lair 08 April, 1980) yaiku sawijining aktor Korea-Amerika, kang misuwur kanthi peran dadi Han Seoul-Oh ig film The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Fast & Furious, lan Fast Five.[1]

Urip lan Karir[sunting | sunting sumber]

Sung Kang wiwitane gedhe ing sawijining kutha cilik ing Gainesville, Georgia ing kono dheweke nguwasani seni bela dhiri. Banjur mlayu marang California kidul kanthi ngarep-arep pendhidhikan kang dhuwur. Ing kono dheweke sadar yen nari dudu dalane, dheweke banjur ketemu Sal Romeo, sawijining aktor kang apik atine. Pitung taun diajari deni Sal Romeo Kang dadi bisa akting. Bubar iku Sung Kang banjur misuwur dadi bintang tamu ing adicara-adicara utama lan melu ing sawijining film laris Pearl Harbor lan lanjut ing proyek film Better Luck Tomorrow bareng karo seniman Amerika-Asia.[2]

DadiAktor lan produser, Sung Kang mulai karire ing taun 2000-an. Senadyan namung mulai dadi pemeran pendukung lan cameo kayata ing film Antwone Fisher (2002) dan Forbidden Warrior (2004), Kang bisa melejit minangka dadi co-produser lan dadi mbintangi film-film kang didominasi dening artis lan kru Asia-Amerika. Diwiwiti nalika kang setuju melu produksi lan entuk peran dadi salah sawijining peran utama jroning drama kang disutradarani dening Justin Lin Better Luck Tomorrow (2002), babagan sakelompok bocah Asia-Amerika enom kang entuk masalah kriminal. Sabanjure Kang uga dadi produse lan pemain ing film kanthi tema kriminal Undoing (2006). Banjur misuwur nalika dadi pemeran pendukung ing film The Fast and The Furious: Tokyo Drift (2006), Live Free or Die Hard (2007), lan War (2007).[3]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sung_kang&oldid=865092"