Sunan Muria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Sunan muria.jpg
ilustrasi Sunan Muria

Sunan Muria dilairaké kanthi asma Radèn Umar Said utawa Radèn Said[1]. Radèn Said menika putra saking Sunan Kalijaga kaliyan Dèwi Sarah[1]. Piyambakipun dhaup kaliyan Dèwi Soejinah, putri Sunan Ngudung, ugi mbakyu saking Sunan Kudus[1]. Radèn Said dipunjuluki Sunan Muria menika saking wilayah syiaripun inggih menika (Gunung Muria)[1], ingkang dumunung ing sisih lor kutha Kudus, Jawa Tengah, panggenan Sunan Muria dipunsarèkakén.[1]

Pasareanipun Sunan Muria[sunting | sunting sumber]

Sunan Muria dipunsarékaken ing puncaking bukit Muria.[2] Saking gerbang mlebet makam taksih minggah tlundhakan dhateng komplék makamipun, makamipun mapan persis ing wingkingipun Masjid Sunan Muria.[2] Awit minggah ngantos latar masjid kinten-kinten 750 meter tebihipun.[2]

Sasampunipun mlebet ing gerbang pasaréan, ketingal pelataran pasaréan dipunpepaki déning 17 watu nisan.[2] Pasaréan-pasaréan kasebat menika pasaréanipun para tamtama lan para punggawa.[2] Ing wates sisih lér plataran menika wonten wangunan cungkup makam ingkang nginggilipun ngangge sirap kalih tingkat ingkang wonten salebetipun wonten pasaréanipun Sunan Muria.[2]

Karya Sunan Muria[sunting | sunting sumber]

Karya ingkang dipunasilaken Sunan Muria inggih menika[1]:

cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f Purwadi.2007.Sejarah Sastra Jawa.Yogyakarta:Panji Pustaka Yogyakarta (hal125)
  2. ^ a b c d e f (id)Hasyim, Umar. (1983). Sunan Muria antara Fakta dan Legenda. Kudus: Menara Kudus kaca 90-91
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sunan_Muria&oldid=822909"