Sunan Kalijaga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sunan Kalijaga ingkang nalika kagungan asma timur R. M. Syahid, inggih menika satunggalipun walisanga. Panjenenganipun menika putranipun Ki Tumenggung Wilatikta, ingkang ing jaman semanten dados bupati Tuban. Sunan Kalijaga misuwur minangka wali ingkang nggadhahi jiwa pamimpin, mubaligh, pujangga, lan filosuf. Sunan Kalijaga ugi misuwur asring nganggit cariyos-cariyos lakon wayang ingkang dipunjumbuhaken kaliyan ajaran Islam.sunan kalijaga satunggaling sunan ingkang misuwur sanget ing tanah jawa. sunan kalijaga minangka sunan ingkang nginakaken media dzikir kangge merekaken dumateng Gusti Alla SWT. werni-werni waosan dzikir sampun dipun wurukaken dening sunan kalijaga dumateng para murid-muridtipun,lan caranipun dzikir ugi dipun wulangaken, kadosta dzikir lisan, dzikir nafas, dzikir kolbu, ngantos dzikir ruh lan sanesipun ugi dipun wulangaken.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sunan_Kalijaga&oldid=821373"