Sicco Mansholt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sicco Mansholt
Sicco Mansholt

Mangsa jabatan
1972 – 1973
Pejabat sadurungé Franco Maria Malfatti
Pengganti François-Xavier Ortoli

Lair 13 September 1908
Ollerom, De Marne, Groningen
Tilar donya 30 Juni 1995 (umur 86)
Wapservene, Westerveld, Drenthe
Kabangsan Walanda
Partai pulitik Partai Buruh
Pasangan Henny J. Postel

Sicco Leendert Mansholt (lair ing Ulrum, De Marne, 13 September 1908 – tilar donya ing Wapserveen, Westerveld, 30 Juni 1995 kanthi umur86 taun) yaiku Presiden Komisi Eropa ka-4 antarane taun 1972-1973.[1]. Sadurunge kuwi dheweke njabat Komisaris Pertanian Eropah antarane taun 1958-1972.[1] Mansholt asale saka keluarga petani sosialis saka Groningen.[1] Bapake lan kakine yaiku pendukung tokoh sosialis Multatuli, Domela Nieuwenhuis lan Troelstra.[1] Bapake Lambertus H. Mansholt yaiku delegasi kanggo Parte Buruh Sosial Demokrat ana ing dewan provinsi Groningen.[1] Ibune Wabien Andreae, putri ssawijining hakim ing It Hearrenfean, yaiku wanita pisanan kang sinau ana ing ilmu politik.[1] Sang ibu ngatur pertemuan politik kanggo wanita, biasane ana ing omahe dhewe.[1] SL. Mansholt mlebu sekolah menengah ing Groningen lan banjur pindah menyang Dèventer kanggo sinau ing Sekolah Pertanian Tropis merga pengarepe kanggo dadi petani tembakau.[2] Dheweke banjur pindah menyang Jawa ing Hindia-Walanda (saiki Indonesia) lan wiwit makarya ana ing perkebunan teh.[2] Dheweke balik meneh menyang Walanda nalika taun 1936 merga ora betah karo sistem kolonial.[2] Dheweke pengin dadi petani lan pindah menyang Wieringermeer, sawijining polder kang direklamasi nalika taun 1937.[2] Ana ing kana dheweke wiwit dadi petani kang mandiri.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sicco_Mansholt&oldid=832574"