Sheffield

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
City of Sheffield
—  City & Metropolitan borough  —
Top: Sheffield from Meersbrook Park, middle left: Sheffield Cathedral, middle right: Shepherd Wheel, bottom left: Fargate, bottom right: Sheffield Winter Garden.

Coat of Arms of the City Council
Nickname(s): "Steel City"
Motto: "Deo Adjuvante Labor Proficit" "With God's help our labour is successful"
Sheffield shown within England
Coordinates: 53°23′01″N 1°28′01″W / 53.38361°N 1.46694°W / 53.38361; -1.46694
Sovereign state United Kingdom
Constituent country England
Region Yorkshire and the Humber
Ceremonial county South Yorkshire
Admin HQ Sheffield City Centre
Founded ~8th century
Town charter 10 August 1297
City status 1893
Pamaréntahan
 • Type Metropolitan borough, City
 • Governing body Sheffield City Council
 • Lord Mayor Graham Oxley
 • Council Leader Paul Scriven (LD)
 • MPs: Clive Betts (L)
Paul Blomfield (L)
David Blunkett (L)
Nick Clegg (LD)
Meg Munn (L)
Angela Smith (L)
Wewengkon
 • City & Metropolitan borough 14,206 sq mi (367,94 km2)
Populasi (2011 est.)
 • City & Metropolitan borough 555,500 ([[List of English districts by population|Ranked Cithakan:EnglishDistrictRank]])
 • Urban 640.720
(Sheffield urban area)
 • Urban density 102,280/sq mi (3.949,2/km2)
 • City Region 1.819.500
 • County 1.292.900
Zona wektu Greenwich Mean Time (UTC+0)
Postcode S
Kodhe tilpun 0114
ISO 3166-2 GB-SHF
ONS code 00CG
OS grid reference Cithakan:Oscoor
NUTS 3 UKE32
Demonym Sheffielders
Website www.sheffield.gov.uk

Sheffield yaiku salah sijining kutha lan distrik metropolitan ing South Yorkshire, Inggris lan minagka mung siji kutha ing South Yorkshire. Jembaré yaiku 367,94 km² lan penduduké jumlahé 520.700 wong (2005) [1].

Sheffield mbentang ing tengah akehé bukit. Pusat kutha yaiku ing ngendi Kali Sheaf ketemu Kali Don. Kutha iki ana ing étan Peak District National Park.

Sheffield terkenal amarga industri alat mangané (kayata ladhing lan sendok). Wong-wong Sheffield wés gawé alat-alat mangan wiwit abad ka-16.

Sheffield uga terkenal amarga industri baja. Benjamin Huntsman nemokaké teknik peleburan logam kanggo gawé baja ing taun 1740. Taun 1856, Henry Bessemer nemokaké tungku geni saka baja Konverter Bessemer. Henry pindah ing Sheffield kanggo gawé baja. Salalnjuté, ing taun 1912, Harry Brearly nemokaké baja sing ora neyeng ing Sheffield.

Klub bal-balan kapisaan ing donya yaiku Sheffield F.C.. Sheffield F.C. kabentuk ing taun 1857 [2] .

Akeh band terkenal saka Sheffield. Ing antarané Pulp, Human League, The Long Blondes, Thee Sheffield Phonographic Corporation lan Def Leppard. Aktor lan komedian Michael Palin uga asalé saka Sheffield.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ https://www.sheffield.gov.uk/
  2. ^ www.sheffieldfc.com/

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sheffield&oldid=834764"